Nules acull la primera reunió per a l’estudi de la creació d’una mancomunitat

Les poblacions que formarien part d’aquesta proposta són Betxí, les Alqueries, la Vilavella, Artana i Eslida

General 30 de julio de 2020 REDACCIÓ
IMG_5602

Les poblacions de Nules, Betxí, les Alqueries, la Vilavella, Artana i Eslida estan estudiant la possibilitat de crear una mancomunitat per a compartir diferents tasques de l’àrea de Serveis Socials. Una iniciativa que està motivada pel decret del Consell de data 6 de maig del 2020 amb el que es regula el mapa de Serveis Socials de la Comunitat Valenciana, i per altres decrets en els que està treballant la Generalitat Valenciana.

De fet, aquesta setmana ha tingut lloc a Nules la primera reunió dels representants d’alguns d’aquests ajuntaments per a valorar la posada en marxa d’una mancomunitat, «en principi els municipis veiem favorablement aquesta proposta, de manera que hem acordat demanar als tècnics municipals respectius els informes pertinents per a poder constituir aquest òrgan», explica l’alcalde de Nules, David García.

Així doncs, les localitats afectades tindran que elaborar una proposta d’organització que s’haurà de remetre a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i també serà necessari un acord plenari de cadascuna de les Corporacions Locals per a incorporar la mancomunitat al nou Mapa de Serveis Socials de la Generalitat Valenciana.

Cal assenyalar que amb aquesta iniciativa el Consell obri una nova etapa en serveis socials amb l’objectiu d’ordenar, regular, estructurar, planificar i dotar de cobertura legal i organitzativa al Sistema Valencià de Serveis Socials (Spvss), «aquesta nova etapa suposa un canvi significatiu en l’estructura funcional i territorial dels serveis socials», matisa la regidora de Serveis Socials, Rosa Ventura. 

Te puede interesar
Lo más visto