Els pisos turístics augmenten a la província de Castelló

El increment ha sigut de més de 500 habitatges en el termini de 12 mesos, encara que, segurament, molts es quedaran buits com a conseqüència de la crisi de la COVID-19

General 03 de agosto de 2020 REDACCIÓ
eba068_associated_04
Novasol

Encara que la situació actual no és la mateixa que la del boom del 2017 i 2018, quan l'oferta de pisos turístics va créixer de manera exponencial, el pisos turístics segueixen a l'alça a Castelló fins i tot en aquests moments d'incertesa per al sector i després d'un estiu del 2019 en el qual la província va perdre places respecte a l'exercici anterior.

Actualment s'ha tornat a incrementar de manera considerable el nombre d'allotjaments, amb independència que, segurament, molts es quedaran buits com a conseqüència de la crisi de la COVID-19. Concretament, l'increment ha sigut de més de 500 habitatges en el termini de 12 mesos. D'aquesta manera, s'ha passat dels 13.578 apartaments legalment registrats en Turisme Comunitat Valenciana al juliol del 2019 als 14.121 que hi ha ara. Aquestes xifres signifiquen que Castelló es va acostant a València, que compta amb 15.517, quant a nombre d'immobles disponibles.

En 2019 es va detectar ja un cert refredament del fenomen, propiciat almenys per dos factors. Un és que la potencial demanda no és tan alta com per a justificar un creixement tan acusat de l'oferta, ja que segons  l'associació hotelera Altur «no es pot créixer indefinidament». Un altre motiu va ser l'entrada en vigor, en ple estiu del 2018, de la nova normativa autonòmica que regula aquests allotjaments. Així, la llei exigeix al propietari una compatibilitat urbanística per a donar d'alta un immoble, document que ha de ser avalat per un ajuntament i que no sempre s'aconsegueix, ja que a vegades s'exigeixen fins i tot canvis en el Pla General. A més, el cost de la tramitació pot aconseguir els 1.000 euros.

El resultat d'això va ser que s'alentira el ritme d'altes i, fins i tot, que es produïren més baixes. Peñíscola per exemple va tancar 2019 amb menys pisos turístics que els que tenia en 2018.

Te puede interesar
Lo más visto