L'AVI desenvolupa una eina d'autodiagnòstic per a avaluar i millorar la gestió de la innovació en les empreses de la Comunitat

Investigadors de la Universitat de València dissenyen i executen aquesta plataforma online amb la col·laboració dels instituts Aidimme i Itene

General 10 de agosto de 2020 REDACCIÓ
27

La Universitat de València ha desenvolupat, amb el suport de la Agència Valenciana de la Innovació (AVI), una eina de diagnòstic estratègic de la innovació a fi d'ajudar les empreses de la Comunitat Valenciana a avaluar la seua gestió de la innovació i millorar els seus actuals nivells de competitivitat. Aidimme i Itene han participat en el procés d'elaboració i revisió del projecte, al mateix temps que han contribuït a la seua verificació i difusió, a través de l'organització de diversos tallers dirigits a les seues empreses associades.

Batejada com BIDIN, aquesta nova eina permet diagnosticar de forma senzilla, però amb precisió i profunditat, la posició de partida de les organitzacions empresarials en tres àrees determinants: business intelligence, digitalització i innovació. Per a això, els quadres directius de diferents àrees de l'empresa han d'emplenar una sèrie de qüestionaris de valoració majoritàriament qualitativa, que serveixen de base per al diagnòstic.

«BIDIN crea per a l'usuari un tauler amb el posicionament comparatiu de més de 30 indicadors de les tres àrees, descobrint així punts forts, febles i àrees de millora per mitjà de gràfics», explica el catedràtic d'Organització d'Empreses Isidre March, investigador principal en aquest projecte.

Front altres solucions ja disponibles, que se centren en recaptar i ordenar informació ja existent sobre el mercat o l'entorn competitiu, BIDIN posa l'accent, a més, en l'anàlisi interna. És a dir, analitza informació valuosa sobre l'estratègia i gestió de la pròpia empresa, permetent prendre consciència de les seues pròpies febleses, fortaleses i àrees de millora, i facilitant als equips directius la presa de decisions.

La segona característica diferenciadora respecte a altres eines és la senzillesa en el seu ús. N'hi ha prou amb donar resposta al qüestionari tancat, que es completa en menys d'una hora, perquè es genere automàticament un informe tipus quadre de comandament que mostra el posicionament de l'empresa davant un ampli ventall d'eines, al mateix temps que proposa bones pràctiques per a la gestió de les tres àrees, des de les més estandarditzades a les d'avantguarda.

Els avantatges de BIDIN s'estenen, a més, a les associacions empresarials, sobretot sectorials, perquè si s'incorporen les dades d'un nombre suficient d'empreses és possible obtenir informes complets sobre la situació d'un sector i la seua competitivitat.

Te puede interesar
Lo más visto