El moll pesquer de Vinaròs rebrà una inversió de 135.580 euros

General 13 de agosto de 2020 REDACCIÓ
puerto-vinaros_xl

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat que, abans de finalitzar l'any, el seu departament rehabilitarà el moll pesquer del port de Vinaròs. Les obres ja estan licitades per un import 135.580 euros. Així li ho ha traslladat a l'alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, durant la visita que ha realitzat a aquesta localitat, acompanyat pel director general de Ports, Aeroports i Costas, Emilio Obiol.

El conseller ha destacat el suport de la Conselleria al port de Vinaròs, gestionat per la Generalitat, on s'han invertit prop de 400.000 euros en diferents actuacions duta a terme en el moll situat enfront de la llotja. Pròximament, "continuarem treballant i invertint en el moll pesquer", ha indicat.

Per al conseller, el port és una eina molt important per al municipi, perquè de les seues activitats pesqueres, esportives i culturals "viuen moltes famílies".

Arcadi España ha agregat que s'està preparant un estudi, juntament amb l'Ajuntament, per a planificar l'ordenació del front port-ciutat. En aquest sentit, ha declarat que "cal continuar avançant en la relació de la ciutat amb el port". "De forma consensuada amb l'ajuntament farem la planificació i les actuacions que es determinen s'inclouran en els pròxims pressupostos", ha dit.

Connexió AP-7

D'altra banda, el conseller s'ha mostrat partidari de continuar donant suport a l'Ajuntament de Vinaròs en la seua reivindicació "històrica" de l'accés a l'AP-7 a través d'un enllaç en la carretera N-232, "la qual cosa millorarà notablement l'accessibilitat de les comarques dels Ports i El Maestrat i la seguretat viària en la N-238 entre el peatge i la N-340".

En aquest context, ha confirmat que la Generalitat està al costat de l'Ajuntament. "Malgrat no ser de la nostra competència mediarem perquè el Ministeri tinga la sensibilitat necessària per a millorar el traçat de la N-340 i lliure la carretera a l'Ajuntament en bones condicions", ha dit.

Concessions autobusos

Arcadi España també ha explicat que, dins del nou mapa concessional de transport públic per carretera, el seu departament ha tret a licitació les concessions de la CV-002 Vinaròs-Benicarló-Peníscola, i s'han aprovat els projectes de la CV-001 Morella-Vinaròs-Castelló i de la CV-003 Vinaròs-Castelló.

Es tracta d'un "element molt positiu per a començar a organitzar la xarxa d'autobusos que connecte els pobles i donar un servei públic adequat a la població", ha valorat Arcadi España.

Te puede interesar
IMG_5802

Un dia d'oci i senderisme per Benicàssim

Redacció
General 14 de abril de 2024

Una excursió encantadora per fer a Benicàssim és la Ruta de les Viles, un passeig que et porta a descobrir l'impressionant arquitectura modernista que caracteritza aquesta localitat costanera

Lo más visto