Benicàssim conjumina música, art, història i ball en el cap de setmana

La programació contempla activitat cultural en Villa Elisa, visites guiades i ball

Cultura 14 de agosto de 2020 REDACCIÓ
Villa Elisa - Picasso

Benicàssim encara el cap de setmana del 15 d'agost amb una programació d'activitats variades i pensades per a tots els públics. Amb totes les mesures de seguretat sanitària requerides per a evitar la propagació de la COVID-19, el programa conjumina música, art, història i ball per a les dues pròximes jornades festives.

Començant pel Espai Cultural de la Mar Villa Ana, l'espai situat en el passeig Pilar Coloma acull aquesta vesprada el contacontes dirigit al públic familiar a càrrec de Felip Kervarec. Com explica l'edil de Cultura, Javier Alonso, “amb l'espectacle d'aquesta vesprada, que ja té aforament complet, tanquem el cicle de ‘Contacontes a la mar’ que ha omplit Vila Ana d'activitat les nits dels dijous i les vesprades dels divendres de juliol i la primera quinzena d'agost”.

Seguint amb la cultura però canviant d'emplaçament, Villa Elisa serà punt de trobada aquest cap de setmana dels amants del jazz i l'art. D'una banda, el dissabte 15 a les 20 hores tindrà lloc l'actuació de Matthew Simon Quartet.

El músic californià Matthew Simon ha fet la seua carrera de trompetista a Barcelona des de 1975 i ha treballat amb grans figures nacionals i internacionals del jazz com Celia Cruz i Tito Puente, Al Cohn, Manel Camp, Tete Montoliu, Jerry Lewis, Dianne Warwick, Natalie Cole, Jack McDuff, Orange Then Blue, José Carreras, Julio Iglesias i un llarg etcètera. Matthew Simon presentarà en Villa Elisa cançons del seu nou treball Continental blues en format de quarteto acompanyat per Jo Krause a la bateria, Ignasi González al contrabaix i al piano Fede Mazzanti. L'accés és lliure fins a completar aforament.

I en el mateix lloc, de 18 a 21 hores, roman oberta tots els dies l'exposició “El Taller de la Californie” de Picasso, una mostra que alberga obres de la suite Le Carnet de la Californie al costat de fotografies de l'artista.

D'altra banda, per als qui vulguen conéixer més a fons el patrimoni del municipi, poden acudir a la visita guiada al Centre d’Interpretació Torre de Sant Vicent programada per al dissabte i diumenge a les 19 hores, o bé conéixer l'Església Sant Tomàs de Villanueva i el centre històric en la ruta prevista demà dissabte, també a  les 19 hores. “Una doble oportunitat per a conéixer dos espais que recullen una gran història de Benicàssim i, en el cas de la visita al centre històric, aquesta temporada hem inclòs per primera vegada l'església en el programa oficial de visites guiades i en ella s'aporten dades històriques i anècdotes poc coneguts pel públic”, explica la regidora de Turisme, Cristina Fernández. 

El dissabte 15 també hi haurà espai per al medi ambient amb uns tallers dirigits al públic infantil i juvenil i que es desenvoluparan a la platja Heliòpolis, al costat de l'Oficina de Turisme, de 18 a 20 hores.

Finalment, un cap de setmana més ‘Báilame Benicàssim’ amenitzarà amb ball i música el dissabte de 20 a 22 hores al costat de l'Oficina de Turisme de la zona del Eurosol i el diumenge a la mateixa hora al parc del Trenet.

Te puede interesar
Lo más visto