Les noves restriccions permeten a les empreses de la Comunitat sol·licitar un ERTO

Qualsevol sector que es veja afectat per les mesures podrà acollir-se a l'expedient

Economía 22 de agosto de 2020 REDACCIÓ
Trabajadores-de-la-construcción.-710x500

Aquelles empreses de la Comunitat que s'hagen vist o es puguen veure afectades per les mesures contenció i que vegen impedit el desenvolupament de la seua activitat, podran sol·licitar un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per ‘Rebrot’. Així ho recull l'article 47.3 de l'Estatut dels Treballadors.

Aquesta nova mesura deurà formalitzar-se mitjançant un tràmit a la respectiva autoritat laboral de la Comunitat, que posteriorment dictarà resolució. Podran acollir-se a ella el sector de l'hostaleria i empreses de qualsevol activitat, fins i tot aquelles que tingueren aprovat un ERTO anterior i hagueren renunciat a ell, segons Gustavo José Gardeu, director general de Treball, Benestar i Seguretat Laboral de la Generalitat Valenciana.

El compromís de manteniment de l'ús de sis mesos començarà a computar-se des de l'entrada en vigor del Reial decret llei 24/2020, el 27 de juny de 2020, per a aquelles empreses beneficiàries per primera vegada de les mesures a partir de l'entrada en vigor del decret llei. Aquest tipus de ERTO no s'aplicarà quan les causes al·legades siguen l'extinció del contracte de treball o l'acomiadament.

Te puede interesar
Lo más visto