Estudiants de l'UJI i la UV reclamen una major afluència de trens que connecten València amb Castelló i Vinaròs

Associacions d'estudiants de la Universitat Jaume I i la Universitat de València reclamen un servei mes ampli i una reducció del preu de bitllet

Educació 15 de septiembre de 2020 Redacció
img_randres_20160225-140316_imagenes_lv_terceros_renfe1-kbzH-U472047618140FBE-992x558@LaVanguardia-Web

L'associació d'estudiants "Més Llibertat" de la Universitat Jaume I,  i "Unió d'Estudiants Valencians" de la Universitat de València s'han unit per a exigir millores en la freqüència de trens que connecten les regions del nord amb Castelló i València.

Totes dues associacions reclamen un servei més digne a través d'un comunicat conjunt en el qual clamen per  “una oferta digna tant en freqüències com en preu”. A més, les dues plataformes estudiantils han convocat una manifestació en l'Estació del Nord de València.

“Més llibertat” i “Unió d’Estudiants” han explicat que prèviament a la pandèmia per la COVID-19 es comptabilitzaven 12 trens diaris que connectaven la capital amb Castelló i Vinaròs i no obstant això, en la volta a les aules no s'ha restablit el servei normal i són molts menys els trens disponibles en aquesta línia. Així mateix, també apunten que la reducció en el servei suposa un "maldecap" per a molts alumnes que han d'ajustar els seus horaris als serveis de RENFE o llogar un pis a Castelló i València. 

En l'escrit les dues plataformes també han posat l'accent en la necessitat de reduir el preu del bitllet. “Encara que siguen trens regionals, el servei és de rodalia i, per això, haurien de ser tarifes de rodalia amb la possibilitat de bons a preus de rodalia i no a preus de regional”, assenyala el comunicat.

Te puede interesar
Lo más visto