Educació convocarà les oposicions a Infantil i Primària en 2022 en les mateixes condicions en què estaven previstes

La decisió s'ha pres en la Comissió General d'Educació, que reuneix representants de les comunitats autònomes i el Ministeri d'Educació i Formació Professional

Educació 08 de abril de 2020RedaccióRedacció
oposiciones-k4XH-U80599273524GQI-624x385@El Correo
Font: El Correo

La Comissió General d'Educació ha reunit aquest dimecres el secretari d'estat d'Educació i els viceconsellers i secretaris autonòmics, entre els quals ha participat el secretari autonòmic d'Educació i FP, Miguel Soler. En aquesta reunió, prèvia a la Conferència Sectorial d'Educació, que reunirà els consellers i conselleres autonòmics, i la ministra d'Educació i FP, s'ha determinat, a petició d'Educació de la Generalitat, prorrogar el Reial decret 84/2018 que assegura la celebració de les oposicions a Infantil i Primària per a 2022 en les mateixes condicions en què estaven dissenyades.

 L'acord de la Comissió General dona via lliure a l'ajornament de les oposicions docents en el sistema educatiu valencià pactat entre la Conselleria d'Educació i els sindicats docents amb motiu de la impossibilitat de celebrar enguany les oposicions previstes de Secundària i altres cossos per l'estat d'alarma sanitària.

Educació de la Generalitat va acordar el passat 27 de març amb representants sindicals que les oposicions de Secundària i altres cossos, que havien d'arrancar el pròxim 18 de juny, s'ajornen fins a juny de 2021 mantenint-se les mateixes condicions. Es tracta de 4.295 places, de les quals 3.575 són de lliure accés. Així mateix, les oposicions previstes en 2021 per a Infantil i Primària, en què es convocaran inicialment al voltant de 2.500 places, s'ajornaran fins a 2022 amb les condicions actuals marcades en l'esmentat Reial decret 84/2018, tal com s'ha decidit aquest dimecres en la Comissió General d'Educació.

 A més, Educació de la Generalitat ha demanat a la comunitat educativa que per als pròxims dies no lectius, no es proposen noves tasques curriculars a l'alumnat, sinó que es mantinguen els contactes amb l'alumnat i les seues famílies.

Quant a l'avaluació de l'alumnat de les diferents etapes i nivells educatius, Educació de la Generalitat està treballant de manera coordinada amb el Ministeri d'Educació i les altres comunitats autònomes per a adaptar les normes relatives a l'avaluació a la situació actual, analitzant els diferents escenaris en funció de quan es puga tornar a l'activitat educativa presencial.

 Per tant, es comunicaran les decisions en els moments oportuns, però, en tot cas, de la mateixa manera que es va fer amb la prova d'accés a la universitat, l'avaluació en els diferents nivells i etapes educatives s'adaptarà al procés d'ensenyament i aprenentatge que s'haja pogut fer al llarg de tot el curs, tenint en compte el temps que dure l'activitat educativa no presencial i que no tot l'alumnat ha tingut les mateixes condicions d'accés al currículum ni de suport que sí que té mentre s'exerceix l'activitat educativa presencial.

Te puede interesar
Lo más visto