La Diputació reunix referents de l'emprenedoria amb motiu del Dia de la Dona Emprenedora
El 19 de novembre es busca visibilitzar la presència femenina al sector de l'emprenedoria.
El Govern municipal dóna compte de la gestió de l'Ajuntament en el Debat sobre l'Estat de la Ciutat
General19 de septiembre de 2020 REDACCIÓL'Ajuntament de Castelló ha acollit aquest dijous el ple del Debat sobre l'Estat de la Ciutat, en el qual s'ha adonat de la gestió i les polítiques impulsades des de l'equip de govern en un any marcat per la crisi sanitària, social i econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus.
L'alcaldessa, Amparo Marco, ha destacat que “la covid- 19 ha alterat la realitat social i econòmica de Castelló”. “Ha sigut un desafiament per a tota la societat; per als emprenedors que obrin els seus negocis cada dia, per als treballadors i les treballadores i per als empleats públics; també per als governs i les institucions públiques”, ha recalcat. “L'emergència sanitària ha obligat a l'Ajuntament i al govern municipal a donar el millor de si mateixos per a ajudar al fet que l'impacte negatiu de la pandèmia siga el mínim possible”, ha apuntat Marco.
“Des de l’Acord de Fadrell tenim una prioritat, que és transformar Castelló. Volem ser una ciutat més forta, sostenible, solidària i sensible. Una ciutat que hem dissenyat en el Pla General, que serà un instrument clau per a la ciutat, com també ho serà l'Agenda Urbana, de la qual som pioners i que marcarà el full de ruta del nostre futur”, ha ressaltat Marco.
El primer tinent d'Alcaldia, David Donate, ha destacat que l'Ajuntament de Castelló “ha donat una resposta exemplar davant una situació d'emergència” i que ho ha fet “de manera activa, amb antelació, amb transparència, responsabilitat i honestedat”. Donate ha destacat l'impuls donat a les polítiques socials en els últims anys: “Aquest govern creu tant en les polítiques socials que porta cinc anys treballant en el seu enfortiment, aqueix treball i aquesta clara aposta ha permés afrontar amb majors garanties aquesta dura realitat i poder minimitzar les seues conseqüències entre la població més fràgil evitant que s'aprofundisca en desigualtats”. Així, ha recordat la inversió de 2,5 milions d'euros en accions d'emergència social des de la declaració de l'estat d'alarma i l'augment del pressupost en polítiques socials en els últims cinc anys en un 56%. El regidor també ha posat en valor les polítiques d'igualtat, com la incorporació de l'enfocament de gènere en el pressupost, i ha marcat com a repte del Govern municipal seguir transversalitzant amb polítiques feministes totes les accions municipals.
Per al segon tinent d'Alcaldia, Ignasi Garcia, la crisi sanitària i social ha marcat “un abans i un després a la nostra ciutat, en la nostra realitat”. Per això, ha volgut fer un balanç positiu de totes les accions amb les quals s'ha fet front a la crisi i ha posat en valor el treball del personal públic, així com els serveis essencials d'atenció a la ciutadania, neteja, benestar social, informàtica i altres àrees municipals.
“Durant l'estat d'alarma, obrim un alberg, realitzem desinfeccions, ajornem impostos, garantim la seguretat, garantim el pagament a proveïdors, garantim que cap xiquet o xiqueta de Castelló es quedara sense poder rebre educació per falta de recursos o per la bretxa digital”, ha recordat el regidor, qui també ha destacat que “s'ha reprogramat tota l'activitat cultural per a mantindre a un sector que s'ha mostrat com a imprescindible i que tants llocs de treball genera”.
Garcia també s'ha centrat en els reptes de futur que assumeix l'equip de govern per al nou curs, en col·laboració amb el Consell, com “la nova residència de gent gran per a la qual, tal com diu l’Acord de Fadrell, cal facilitar els tràmits perquè la Conselleria la construïsca al carrer Onda”, o “la cessió, tal com indica el Pla General, dels terrenys per la construcció dels conservatoris de música i dansa”. El regidor també ha destacat l'èxit de l'activació d'una FP de Química i ha incidit en la necessitat de crear ara un centre integrat d'FP.
El tercer tinent d'Alcaldia, Fernando Navarro, ha destacat que, davant la situació de crisi “hem de construir una ciutat popular” que evite “l'exclusió social” i un model sostenible que “ens reconcilie amb el nostre entorn natural”. Navarro ha destacat que la Regidoria d'Habitatge ha atés més de 200 persones durant la pandèmia i ha anunciat mesures per a frenar l'especulació en habitatge i mobilitzar habitatges buits per a lloguer assequible: el Pla Estratègic d'Habitatge recollirà mecanismes que frenen les pràctiques dels fons voltor en el lloguer.
El regidor ha destacat a més que s'està treballant per a la posada en marxa d'una fiscalitat verda que encoratge la rehabilitació sostenible i un pla de reactivació agrària “que ajude al sector i que pose en valor el nostre ecosistema natural”. També ha ressaltat que abans que acabe l'any es començarà a desenvolupar el Pla de Qualitat de l'Aire.
El 19 de novembre es busca visibilitzar la presència femenina al sector de l'emprenedoria.
Casetes de fusta i espectacles d'animació són les novetats aquest any
Hi haurà suficients cultius per a abastir la venda nacional i les exportacions, sense la necessitat d'importacions
L'Ajuntament de Castelló reconeix el comerç local veterà de la ciutat
Les subvencions busquen fomentar l'associacionisme i donar suport a iniciatives de salut, educació i benestar social en tota la província.
L'Ajuntament renova el paviment de diverses vies clau de la ciutat i els seus voltants, amb l'objectiu de facilitar el trànsit i millorar la seguretat viària.
L'exposició estarà oberta fins al 9 de febrer al Menador de Castelló
Un esdeveniment esportiu per a fomentar la inclusió i el treball en equip
Un concert molt especial per al 22 de novembre, dia de Santa Cecília
Diversos centres educatius de Castelló s'han congregat a la Plaça Major para una lectura plurilingüe dels drets de la infança
Maribel López ens conta totes les curiositats sobre com lligar per les aplicacions i xarxes socials.