La Conselleria d'Igualtat ajuda amb 1'5 milions d'euros a la integració social de persones migrants

Les subvencions estàn dirigides a 56 projectes d'entitats sense ànim de lucre

General 27 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
20-02-11_Oltra_EVM
Mónica Oltra parlant sobre la Estratègia Valenciana de Migracions. Generalitat Valenciana

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha fet pública la resolució de les subvencions concedides a un total de 56 projectes d'entitats sense ànim de lucre per a la realització de projectes dirigits a la integració social de persones migrants, per un import de 1'5 milions d'euros.

Aquestes ajudes avancen en la convicció del Consell que han d'existir polítiques d'inclusió fortes i consensuades en un context com l'actual, en el qual "renaixen ideologies xenòfobes i racistes, i en el qual molts pretenen un blindatge davant les migracions o el refugi de les persones que pateixen persecució" ha assegurat el director general d’Igualat en la Diversitat, José De Lamo,

La concessió d'aquestes subvencions s'ha realitzat mitjançant el procediment en règim de concurrència competitiva d'entitats amb programes d'atenció de les necessitats bàsiques i de suport a la integració de les persones migrants més vulnerables.

Diferents tipus d'ajudes

José De Lamo ha explicat que aquestes subvencions contemplen "tres tipus d'ajudes, tenint en compte tres tipus de programes diferents, per a les quals s'han destinat un total d'1.568.788 euros".

D'una banda, se subvencionen projectes que contemplen l'acolliment integral de persones migrants incloent allotjament i manutenció, amb l'atenció de les necessitats bàsiques d'aquelles persones en major situació de vulnerabilitat o risc d'exclusió social. Per a l'execució d'aquesta mena de programes s'ha subvencionat a 28 entitats amb un total d'1.177.883,74 euros. Així mateix, s'ha resolt la concessió d'ajudes per a 20 programes de primer acolliment i acompanyament, mediació intercultural i promoció de la interculturalitat, amb un total de 235.318,28 euros.

A més, també se subvencionen aquells programes que promoguen la mediació intercultural en els diferents àmbits socials. En aquests últims programes, ha precisat De Lamo, l'equip professional vinculat al projecte haurà de comptar, almenys, "amb una persona mediadora intercultural degudament acreditada".

Finalment, s'han subvencionat 8 programes d'intervenció social amb població migrant a través d'un sistema de treball en xarxa, amb una subvenció de 155.586,53 euros. En aquest apartat s'inclouen aquells projectes d'intervenció social amb un sistema de treball en el qual participen com a mínim, tres entitats diverses per a adoptar de manera coordinada i complementària l'atenció social de les necessitats de les persones migrants.

Estratègia Valenciana de Migracions

De Lamo ha destacat que el treball per al foment de la inclusió de les persones migrants que arriben a la Comunitat Valenciana és un repte per al Consell i, en aquest sentit, ha recordat que en aquesta legislatura s'ha començat a treballar l'Estratègia Valenciana de Migracions, impulsada per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Aquesta estratègia està centrada en cinc eixos: inclusió i accés als serveis públics; convivència i interculturalitat; drets humans i acolliment; participació, tant de les persones que vénen com del teixit associatiu de la societat civil valenciana; i el repte demogràfic, envelliment poblacional i despoblament del territori.

Te puede interesar
Lo más visto