Onda rep el Segell InfoParticipa com a institució pública més transparent de Castelló

L'Universitat Autònoma de Barcelona otorga el premi a l'Ajuntament de la localitat

Política 28 de septiembre de 2020 Redacció
casa de la vila

L'Ajuntament d'Onda ha rebut el Segell InfoParticipa que la distingeix com la institució pública amb major transparència de la província de Castelló i la tercera de tota la Comunitat Valenciana, només per darrere de València i Elx. El Segell InfoParticipa és una distinció impulsada per la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Observatori de Governança, Transparència i RSC de la Universitat Cardenal Herrera CEU.

D'acord amb la Comissió Coordinadora que otorga el Segell InfoParticipa i que ha analitzat 291 webs corporatives de tota la Comunitat, la localitat d'Onda ha obtingut una puntuació del 90 % en complir amb èxit 43 indicadors dels 48 que s'analitzen.

Carmina Ballester, alcaldessa d'Onda, s'ha mostrat agraïda amb el treball d'innovació que s'ha dut a terme en la alcaldia de la localitat: “Aquest reconeixement ens anima a continuar millorant dia a dia i a continuar invertint en transparència, innovació i noves tecnologies com a eines aliades per a garantir la qualitat democràtica i ser més útils als nostres veïns”.

Per a analitzar els índexs de transparència, s'empren una sèrie d'indicadors adaptats a la llei i al decàleg de bones pràctiques. D'aquesta forma, s'atén cinc qüestions clau: Qui són els representants polítics?; Com gestionen els recursos col·lectius?; Com gestionen els recursos econòmics?; Quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius?; i Quines eines ofereixen per a la participació ciutadana?

El segell s'entregarà a la fi d'octubre de 2020 i suposa el segon reconeixement que rep l'Ajuntament d'Onda per la seua transparència i innovació. Aquest mateix any, l'associació nacional d'empreses tecnològiques (Aslan), va otorgar a la localitat el premi nacional d'Innovació Pública pel projecte ‘Onda cap a una ciutat intel·ligent’.

Te puede interesar
Lo más visto