Vicent Marzà recorda que els ajuntaments poden contractar infermeres escolars

L'únic requisit és que es cumpla el pla de contingència i l'aprovació del consell escolar

Educació 01 de octubre de 2020 REDACCIÓ
fotonoticia_20200930143041_640
Vicent Marzà, conseller d'Educació, a Les Corts. Europaress

Vicent Marzà, conseller d’Educació, va recordar ahir que els ajuntament poden incorporar infermeres escolars en els col·legis e instituts si consideren que es necessari. A més, va insistir en que la Generalitat no prohibeix que una infermera contractada per un consistori puga entrar a un col·legi. La única condició que va nombrar el conseller es que sempre se té que fer cumplint amb el pla de contingència i amb l’aprovació del consell escolar. 

Aquest recordatori per part del conseller d’Educació es fruit de la proposta del PP, d’implantar la figura de la infermera escolar en tots els centres educatius mitjançant els fons públics de la Generalitat. Proposta que és més que probable que rebi una negativa aquest dijous al ple de Les Corts. 

D’aquesta manera, Marzà va defendre la postura dels partits del botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem). Així, el conseller va comparèixer a petició pròpia en Les Corts, per donar compte de les mesures implantades este curs acadèmic per fer front a la pandèmia. Durant la seua intervenció, el conseller va suggerir que els ambulatoris necessiten ara més tenir aquest tipus de professionals, ja que «els centres de salut són els que atenen als col·legis i instituts mitjançant la figura del coordinador covid», assegurà. 

També va recordar que Sanitat havia contractat a 800 professionals d’infermeria per millorar la atenció primària i posà en valor que eixa incorporació suposa «l’esforç més eficient».

Els centres: «espais de detecció, no de contagi»

Durant la seua intervenció, Marzà va recalcar que els centres educatius són «llocs de detecció, no de contagi», ja que «la majoria de casos» detectats afecten a una persona o a dos en un mateix grup i, en alguna ocasió, per haver compartit temps fora de les aules. Per aquest motiu, va reivindicar els col·legis i instituts com a «espais segurs», després de que no s’hagen produït contagis «de forma significativa dins d’aquests» des de l’inici del curs. 

A més, tot i que es van mobilitzar tots els recursos que s’han pogut per lograr la màxima presencialitat, Marzà va reconèixer que «no hi ha risc zero, no existeix», fins que no hi haja una vacuna eficaç front la covid-19.

La inversió digital és una peça fonamental 

D’altra banda, el conseller va defensar que la Conselleria està cobrint les baixes dels docents «amb la màxima rapidesa possible» i va destacar la aposta per la digitalització per dar resposta a les situacions que puguen vindre, tot i que «un dispositiu electrònic mai podrà substituir a un mestre», però la inversió és clau «per estar preparats» front qualsevol eventualitat. 

«El nostre model per a garantir aules segures s'ha centrat en el treball unit amb els agents de la comunitat educativa i analitzant la situació centre a centre», va reivindicar en el seu discurs el titular d'Educació.

 

Te puede interesar
Lo más visto