La Comissió per a l'Impuls de Castelló aborda les mesures per a la reactivació social i econòmica

Els grups de treball es reuneixen per a consensuar accions i adaptar l'acord autonòmic ‘Alcem-nos’ al context local

Política 07 de octubre de 2020 Redacció
06-10-20 Comisión Impulso de Castelló

La Comissió per a l'Impuls de Castelló va abordar ahir l'acord 'Alcem-nos' per a la recuperació de la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu d'adaptar-lo al context local i que servisca de base per a elaborar un document que definisca el full de ruta per a la reactivació social i econòmica de Castelló. El informe recollirà també les mesures ja activades per part dels diferents negociats municipals arran de la crisi sanitària de la COVID-19 i les propostes dels membres d'aquesta comissió, així com les d'altres consellers i conselleres com a representants empresarials, sindicals, veïnals i de l'àmbit universitari, entre altres.

“Des de l'Ajuntament hem estat treballant des del minut zero assumint la nostra responsabilitat i en coordinació amb les autoritats sanitàries per a pal·liar els efectes de la crisi de la COVID-19 i ara continuem traçant el camí de la recuperació”, va matisar la alcaldessa Amparo Marco. “Els grups de treball estudien ara amb deteniment l'acord autonòmic 'Alcem-nos', per a adaptar-lo a la nostra ciutat i que ens servisca per a acabar de definir la nostra estratègia de futur”, va detallar.

Ahir es va reunir el grup de treball de la Comissió per a l'Impuls de Castelló creat per a abordar aspectes de polítiques socials, cures, sanitat i salut pública; i hui es reuneix l'altre grup de treball, sobre reactivació econòmica, innovació i recuperació de l'ocupació. En tots dos fòrums, el president d'aquesta comissió, el regidor José Luis López, ha posat sobre la taula el gruix de les mesures de l'acord autonòmic 'Alcem-nos', signat aquest estiu per l'alcaldessa, Amparo Marco, i presentat aquest dilluns a Castelló pel president de la Generalitat, Ximo Puig.

L'acord inclou mesures en matèria de serveis socials, salut pública, promoció econòmica i indústria, territori i mobilitat, agricultura i medi ambient, habitatge, seguretat i emergències, educació i cultura, finançament i fons europeus, innovació i digitalització, participació i cooperació, despoblació i turisme.

“L'objectiu és treballar sobre aquest document d'àmbit autonòmic per a adaptar-lo a la nostra realitat i, sumant la resta de mesures que ja estan en marxa i les propostes que hem recollit, poder elaborar un informe per al projecte de recuperació de Castelló dels efectes socials i econòmics derivats de la crisi sanitària de la COVID-19”, ha apuntat López.

Te puede interesar
Lo más visto