Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L'Ajuntament de Peníscola i la Subdelegació del Govern renoven el seu conveni de col·laboració en el programa VioGen

Protegir a les víctimes de violència de gènere que compten amb ordres d'allunyament activades, així com valorar els casos en funció de la informació confidencial disponible en el programa, són les tasques que continuaran duent a terme els agents locals

General 10 de octubre de 2020 REDACCIÓ
ea4e8906-a647-4212-a2cd-fc9aed288841

En el marc d'un acord subscrit en 2016 entre l'Ajuntament de Peníscola i el Ministeri de l'Interior, a través de la Subdelegació de Govern, totes les parts van mantindre una nova trobada dijous passat per a renovar el conveni de col·laboració pel qual s'inclou el cos local de seguretat en el programa i bases de dades del VioGen (Sistema de Seguiment Integral en els Casos de Violència de Gènere). Aquest és un programa de la Secretaria d'Estat de Seguretat al qual tenen accés els cossos de seguretat implicats, fiscals, jutges i tots aquells agents que estiguen adscrits, amb l'objectiu de disposar de totes les eines per a l'anàlisi, valoració de riscos i emissió d'informes que avaluen i efectuen el seguiment en cada cas.

Amb la formalització de la renovació i la inclusió de la Policia Local en el programa d'accés a les bases de dades disponibles, el cos policial local continua sumant-se a la tasca de garantir la seguretat de les víctimes de maltractaments en el municipi, a més d'efectuar seguiment del comportament del maltractador.

La competència en aquesta tasca la té la Guàrdia Civil, no obstant això, les policies locals amb capacitats i efectius suficients que així ho decideixen, poden sumar-se a la lluita contra la violència de gènere destinant policies a la protecció de les víctimes i la Policia Local de Peníscola s'ha involucrat en el grau màxim que permet la llei, destinant dos agents a aquesta comesa. La Junta Local de Seguretat, celebrada el dijous amb l'objectiu de renovar el citat conveni, va estar presidida per la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, així com per l'alcalde de la ciutat, Andrés Martínez.

Te puede interesar

IMG_20201203_100212

Peníscola comptarà amb un Mercat Nadalenc

Redacció
General 03 de diciembre de 2020

La plaça de Santa Maria es convertirà en Mercat Nadalenc aquest pont. Els visitants al mercat trobaran productes d'artesania, joguets, decoració, alimentació, moda o accessoris.

Lo más visto

Newsletter