La Policia Nacional confisca la major partida de speed d'Espanya que es distribuïa des de Benicarló

La Policia Nacional i la Policia Foral de Navarra han detingut a 8 persones en aquesta operació

Successos 11 de octubre de 2020 REDACCIÓ
alijo-speed-kwQE-U120403841032pT-1248x770@La Rioja

Agents de la Policia Nacional i de la Policia Foral de Navarra han detingut a huit persones i han realitzat la major aprehensió de speed (sulfat d'amfetamina) registrada fins ara a Espanya al confiscar-se 175,5 quilos d'aquesta substància estupefaent, en una operació en la qual es va descobrir que el grup criminal tenia una base d'operacions per a distribució de droga a Benicarló.

A més, els agents s'han confiscat de 100.000 pastilles de MDMA (coneguda com a èxtasi), 270 quilos de marihuana i més de quatre quilos d'èxtasi cristal·litzat, entre altres drogues, segons han detallat en conferència de premsa el delegat del Govern a Navarra, José Luis Arasti, i responsables de la Policia Nacional i Foral. El valor de la droga confiscada se situa entorn dels quatre milions d'euros i s'estima que podrien estar traficant prop de 500 quilos mensuals.

Les huit persones detingudes són de nacionalitat espanyola i no tenien antecedents policials. Han sigut detingudes com a membres d'una organització criminal que controlava la distribució de les drogues en el nord-oest d'Espanya i que disposava de fortes connexions amb Països Baixos, des d'on importaven la substància.

L'organització es caracteritza per les mesures de seguretat emprades i la sofisticació tècnica, entre la qual destaca l'ús de vehicles amb compartiments estancs, coneguts com "caletas". Uns mecanismes complexos per a l'obertura dels quals en algun cas han precisat la col·laboració dels detinguts.

En el moment de la desarticulació, els detinguts estaven a punt de recol·lectar una plantació de marihuana de més de 50 plantes d'una altura que superaven els tres metres i que tenien un pes superior als 270 quilograms. Amb tres dels detinguts a la presó, la investigació continua per a esclarir suposats delictes de blanqueig de capitals.

Te puede interesar
Lo más visto