Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La Policia Nacional confisca la major partida de speed d'Espanya que es distribuïa des de Benicarló

La Policia Nacional i la Policia Foral de Navarra han detingut a 8 persones en aquesta operació

Successos 11 de octubre de 2020 REDACCIÓ
alijo-speed-kwQE-U120403841032pT-1248x770@La Rioja

Agents de la Policia Nacional i de la Policia Foral de Navarra han detingut a huit persones i han realitzat la major aprehensió de speed (sulfat d'amfetamina) registrada fins ara a Espanya al confiscar-se 175,5 quilos d'aquesta substància estupefaent, en una operació en la qual es va descobrir que el grup criminal tenia una base d'operacions per a distribució de droga a Benicarló.

A més, els agents s'han confiscat de 100.000 pastilles de MDMA (coneguda com a èxtasi), 270 quilos de marihuana i més de quatre quilos d'èxtasi cristal·litzat, entre altres drogues, segons han detallat en conferència de premsa el delegat del Govern a Navarra, José Luis Arasti, i responsables de la Policia Nacional i Foral. El valor de la droga confiscada se situa entorn dels quatre milions d'euros i s'estima que podrien estar traficant prop de 500 quilos mensuals.

Les huit persones detingudes són de nacionalitat espanyola i no tenien antecedents policials. Han sigut detingudes com a membres d'una organització criminal que controlava la distribució de les drogues en el nord-oest d'Espanya i que disposava de fortes connexions amb Països Baixos, des d'on importaven la substància.

L'organització es caracteritza per les mesures de seguretat emprades i la sofisticació tècnica, entre la qual destaca l'ús de vehicles amb compartiments estancs, coneguts com "caletas". Uns mecanismes complexos per a l'obertura dels quals en algun cas han precisat la col·laboració dels detinguts.

En el moment de la desarticulació, els detinguts estaven a punt de recol·lectar una plantació de marihuana de més de 50 plantes d'una altura que superaven els tres metres i que tenien un pes superior als 270 quilograms. Amb tres dels detinguts a la presó, la investigació continua per a esclarir suposats delictes de blanqueig de capitals.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter