La Regidoria de Cultura de Castelló reactiva la programació de les biblioteques municipals

El Programa d'Animació Lectora ofereix contacontes per als menuts i tallers de integració de recursos digitals per als majors

Cultura 13 de octubre de 2020 REDACCIÓ
110120_activitat_animació_lectora
Activitat d'animació lectora. Ajuntament de Castelló

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló ha rellançat la programació de les biblioteques municipals, organitzades per a l'últim trimestre de l'any, que es realitzarà a l'espai públic de lectura Censal i a la biblioteca central del carrer Major. La regidoria oferirà una vintena d'activitats adreçades al públic infantil i juvenil baix el 'Programa d'Animació Lectora'.

Aquestes propostes suposen la reprogramació de totes les sessions que van haver de ser cancel·lades per la crisi sanitària. «Convidem a xiquetes, xiquets i joves a tornar a entrar a les biblioteques i descobrir totes les experiències que poden viure amb la lectura», ha explicat l’edil de Cultura, Verònica Ruiz, qui ha recordat que les activitats es desenvoluparan seguint les mesures sanitàries definides per a les biblioteques municipals.

Així doncs, la primera activitat està destinada a un públic més infantil, d'entre 4 a 8 anys, i s’oferirà fins a l’1 de desembre. A les 18.00 hores, els dimarts, a biblioteca central del carrer Major, i els dijous, a l'espai públic de lectura Censal, hi haurà un conta contes que narrarà històries de la vida de personatges històrics des de Mary Poppins fins a Jaume I. 

Els dimecres 14 i 28 d'octubre i l’11 de novembre a les 17.30 hores, l'espai públic de lectura Censal acollirà el taller d'animació lectora 'Booktubers', destinat a un públic més major, d’entre 12 i 16 anys. Aquest combina el foment de la lectura amb tècniques de gravació i edició de vídeos per a la plataforma YouTube, pel què, al mateix temps, els i les participants descobriran tècniques i recursos per a guionitzar i muntar vídeos atractius i s’endinsaran en gèneres literari scom la ciència-ficció, el terror o la novel·la negra.

Per poder participar en les activitats programades, serà necessària la inscripció prèvia 48 hores abans de cada activitat, ja que ambdues compten amb aforament limitat: l'activitat de contacontes, té un aforament màxim de 16 persones i el taller 'Booktubers' de 10.

Te puede interesar
Lo más visto