L'Ajuntament d'Onda llança una campanya de conscienciació ciutadana per la suspensió de la seua Fira

S'ha coordinat un operatiu per a verificar que compleixen amb l'aforament permés i normatives sanitàries

Cultura 19 de octubre de 2020 REDACCIÓ

Recorda que no estem en Fira. Ajuntament d'Onda

L'Ajuntament d’Onda ha llançat una campanya de conscienciació ciutadana apel·lant a la responsabilitat, quan queda no res per el començament de la qual haguera sigut la setmana de Fira d’Onda, suspesa com a mesura preventiva davant el Covid-19.

Aquesta campanya s’ha llançat després que la Generalitat publicara la resolució de la Conselleria de Sanitat, per la que s'acorden mesures addicionals durant catorze dies naturals a conseqüència de la incidència en el municipi castellonenc. Així, els protagonistes del vídeo són coneguts veïns que representen a diversos grups de població i sectors. Així, han prestat la seua veu l'actor Victor Palmero, el poeta Albert Bellés, l'esportista Cristina García, el retallador Dani Martínez, la emboladora Raquel Ramal i en representació dels majors, Pili Navarro.

En el vídeo, que es pot veure en les xarxes socials de l'Ajuntament, els ondenses recorden que «no estem en Fira» i reforcen el missatge que «la pandèmia requereix la nostra màxima responsabilitat i sentit de la solidaritat. És a les nostres mans el poder superar aquesta adversitat i poder continuar gaudint de nostra volguda Fira d'Onda. Donem exemple d'un poble unit que no està disposat a deixar a ningú arrere. Cuidem-nos».

Llibre especial de Fira en un context de Covid

D’altra banda, l'Ajuntament ha editat un llibre especial de Fira en el qual recopila totes les reines i corts d'honor de la història de la localitat, a més d'una selecció d'articles i poemes sobre la tradició. També, per primera vegada es presenten a color les fotografies de les reines i dames més antigues. Els veïns ja poden adquirir-ho en els quioscos Prada de Conflent, l’Estació, Dorotea, Tres Cultures i Palasi, i  el donatiu és de dos euros que aniran destinats íntegrament a Càritas.

Durant la presentació de llibre i del vídeo, l'edil de Cultura i Festes, Maria Prada de Conflent, ha assenyalat que «la Covid ens ha deixat sense Fira però el sentiment dels ondenses continua més viu que mai. Amb aquest llibre volem homenatjar a tots els ondenses que durant tants anys han aportat el seu granet d'arena per a honrar a nostra volguda Fira».

Operatiu per la seguretat dels ondenses

Des de l'Ajuntament s'ha coordinat un operatiu que va arrancar el divendres 16 d’octubre a la nit. La Policia Local i l'Autonòmica duran a terme controls en via pública i establiments hostalers per a verificar que compleixen amb l'aforament permés i normatives sanitàries i, per part seua, la Guàrdia Civil s'encarregarà dels controls d'accés a la ciutat per carretera. Els efectius policials que vetlaran per la seguretat dels ondenses durant la setmana vinent seran els mateixos que si s'haguera celebrat la Fira

Te puede interesar
Lo más visto