La Guàrdia Civil intervé en Onda 180 kg de tabac 'strip' de contraban

Els 18 sacs de tabaco ascendeixen als 300.000 euros

Successos 22 de octubre de 2020 redacció
1603354237_515407_1603354418_noticia_normal_recorte1
Guàrdia Civil amb els sacs de tabac incautats a Onda. Guàrdia Civil

Efectius de la Guàrdia Civil han intervingut a Onda 18 sacs de fulla de tabac tipus 'strip' amb un valor en el mercat de contraban de 30.000 euros, segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat. L'actuació està emmarcada dins de les accions que la Guàrdia Civil realitza a la província contra el contraban de tabac adquirit fora de la Xarxa d'Expenedories de l'Estat i va ser duta a terme per la Patrulla de Fiscal i Davanteres (PAFIF) de Borriana, juntament amb el suport d'altres Unitats pertanyents al Lloc de la Guàrdia Civil d'Onda.

L'operatiu es va fer la vesprada del passat dia 19 d'octubre, quan agents van observar com en un carrer de la localitat d'Onda hi havia una furgoneta de transport de mercaderies descarregant diversos sacs, la qual cosa va resultar cridaner als guàrdies civils que van comprovar el contingut d'aquests. Es tractava de tabac desvenado i semipesati hi havia un import de 18 sacs que van llançar un pes total de 180 kg.

Tots els sacs mancaven de qualsevol mena de precinte, marques o documents que acreditaren el seu control fiscal i legal situació tributària, així com tampoc es va poder acreditar sanitàriament, per la qual cosa es va procedir a la seua confiscació. El valor del tabac aprehés aconsegueix els 30.000 euros en el mercat negre.

S'han instruït tres infraccions administratives de contraban per suposada infracció a la Llei orgànica 12/1995 de repressió del contraban que seran remeses al cap de la dependència provincial de Duana de Castelló i el gènere queda baix deposite a la disposició de l'autoritat.

Te puede interesar
Lo más visto