El sector ceràmic considera que el nou estat d'alarma de sis mesos tindrà «conseqüències molt negatives» en l'economia

    ASCER assegura que aquesta decisió transmetrà una imatge d'Espanya molt negativa

    27/10/2020 redacció
    verDocumento
    Personal que integra l'organització d'ASCER. ASCER

    L'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics, ASCER, considera que la proposta de l'Executiu d'estendre l'estat d'alarma durant sis mesos més transmetrà una imatge d'Espanya a nivell internacional molt negativa amb conseqüències irreparables en les vendes i en la recuperació de la indústria.

    Així mateix, considera que en el context en el que ens trobem «és necessari prendre mesures que donen confiança i estabilitat» en un país ja molt danyat per les conseqüències econòmiques generades pel Covid-19.

    Per a un sector que embene el 75 % de la seua facturació en els mercats internacionals aquesta mesura llança «un missatge de pessimisme i d'incapacitat per a bregar amb el virus» en el curt i mitjà termini i transmet una imatge de país on albergar qualsevol activitat comercial internacional serà impossible fins a ben entrat el 2021, comenten des del sector. 

    La duresa de la situació econòmica és extrema i la indústria reitera una vegada més la necessitat que les diferents administracions prenguen mesures urgents per a la reactivació de la indústria i de l'economia. A més, el sector insisteix en la necessitat urgent d'injectar liquiditat a les empreses i ampliar els períodes de carència dels crèdits ICO per a garantir la supervivència de les empreses davant la incertesa generada per aquesta nova ona.

    «Si no es posen mesures, la capacitat de consum i la confiança dels consumidors caurà arrossegant a tots aquells sectors no essencials. És fonamental no arribar a aqueix extrem pel que les mesures han d'arribar amb urgència», han conluit des del sector ceràmic. 

    El més vist