Salvador Peiró, especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública
Mireia Mollà visita l'UJI per a conéixer l'evolució d'una eina de vigilància epidemiològica a través de les aigües residuals
L'estudi pilot es desenvolupa en sis municipis de la província de Castelló i compta amb suport econòmic de la Conselleria
Sanitat27 de octubre de 2020 REDACCIÓLa conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) avancen en la metodologia de detecció del virus SARS-CoV-2, a través d'un conveni de col·laboració que té per objecte establir les bases per a utilitzar l'anàlisi de les aigües residuals com a eina de vigilància epidemiològica. La consellera Mireia Mollà ha participat en la visita per a conéixer els primers resultats de l'informe "Seguiment de la pandèmia COVID-19 mitjançant anàlisi de les aigües residuals; estudi pilot en municipis de Castelló (Covid-Wastewater)".
La investigació es desenvolupa en sis municipis de la província de Castelló a partir de la combinació de la informació demogràfica, epidemiològica i ambiental de les localitats amb els resultats de la presa de mostres de les diferents estacions depuradores. Mollà ha assenyalat que l'objectiu del projecte és extreure, a partir de les dades obtingudes sobre les restes del virus en aigües residuals, «indicadors homogenis i correctament avalats que donen validesa a aquesta metodologia d'alerta primerenca amb la finalitat d'activar protocols d'actuació i de prevenció».
No obstant això la consellera ha volgut matisar que «es tracta d'un instrument embrionari» malgrat que a mig termini pot convertir-se en un mètode eficaç de seguiment i per això ha defensat «l'impuls a la investigació i els projectes de ciència aplicada» com el que contempla aquest conveni que compta amb una dotació de la Conselleria de 50.000 euros per a 2020.
La rectora de l'UJI, Eva Alcón, ha subratllat que la crisi sanitària «ha evidenciat la necessitat d'intensificar l'aposta per la ciència i els recursos en R+D+i, davant el paper clau de la ciència per a millorar la qualitat de vida de les persones».
Radio Armelles i el Centre de Transfusió de Sang, units per a fomentar la donació de sang
El CEIP Armelles de Castelló entrevista al Centre de Transfusió de Sang al seu programa de radio.
965 918 658 és el número habilitat per a facilitar medicaments als pacients cronològics afectats per la DANA
Més d’un centenar d’ambulàncies TNA preparades per a traslladar pacients vulnerables o facilitar fàrmacs
“Músiques per a la Vida” un projecte innovador a l’Hospital de La Magdalena
El projecte combina cant, expressió rítmica i corporal, i l'ús d'instruments per a fomentar la recuperació física i emocional dels pacients i els seus familiars.
"El primer que comença la maniobra cardíaca és el que salva la vida"
Parlem amb la metgessa Rosario Murcia durant la celebració del Dia Mundial de la parada cardíaca
Castelló llançarà un programa de Salut Mental en col·laboració amb la Generalitat
El nou servei oferirà atenció més pròxima a persones amb problemes greus i a les seues famílies a partir de 2025
L'exposició estarà oberta fins al 9 de febrer al Menador de Castelló
La Barberia Albinegra analitza la prèvia al partit del CD Castelló contra el Mirandés
L'equip de La Barbería Albinegra analitza al rival del CD Castelló en el partit d'aquest pròxim dissabte 15
Castelló acull el partit de bàsquet en cadira de rodes entre COCEMFE Castelló BSR i Bàsquet Girona
Un esdeveniment esportiu per a fomentar la inclusió i el treball en equip
L'Orquestra Simfònica de Castelló presenta "del Poble per al poble"
Un concert molt especial per al 22 de novembre, dia de Santa Cecília
Diversos centres educatius de Castelló s'han congregat a la Plaça Major para una lectura plurilingüe dels drets de la infança