L'Ajuntament de Castelló elimina i redueix les taxes i imposats

Aquesta mesura té com a objectiu mitigar els danys econòmics causats per la Covid-19

Economía 30 de octubre de 2020 Redacció
1588593633_369386_1588593743_noticia_normal
Ajuntament de Castelló de la Plana

L'Ajuntament de Castelló de la Plana ha aprovat en el ple les noves ordenances fiscals, que inclouen l'eliminació i reducció de taxes i impostos per a ajudar a la població en la crisi econòmica creada per la COVID-19.

Tot l'equip de Govern, format per PSPV, Compromís i Podem ha aprovat aquest matí en el ple a les noves ordenances fiscals, que començaran l'any vinent. Entre aquestes mesures destaquen l'eliminació de les taxes d'ocupació de la via pública, la reducció de l'impost de guals a les persones amb mobilitat reduïda, o l'increment de l'IBI a Port Castelló. A més, els locals comercials seguiran sense pagar les taxes d'ocupació de la via pública o la llicència d'obertura d'establiments i s'eliminarà la taxa de mercats extraordinaris fins a juliol de 2021.

Els grups de l'oposició han lamentat l'increment en l'impost al port. Una qüestió que ha respost el regidor de Podem, Fernando Navarro, i ha advertit que malgrat la pujada, el port castellonenc continua afrontant un pagament menor que la seva competència.

El portaveu de Ciutadans, Alejandro Marín-Buck, ha assenyalat en la seva intervenció, que casualment, aquesta mesura s'aplica quan el nou president de l'Autoritat Portuària és Rafa Simó, ex membre de l'equip de govern.

Les noves mesures fiscals també inclouen mesures que castiguin els fons voltor de la ciutat. En aquest segon aspecte, el consistori demanarà un recàrrec del 50% als propietaris de més de 10 cases que hagin estat sense ocupar durant més d'un any. Les propostes fiscals del consistori també inclouen el suport al sector primari, mitjançant la bonificació de l'IBI rústic o les parcel·les d'agricultura ecològica.

Te puede interesar
Lo más visto