Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real «Cineculpable» tindrà lloc del 23 al 26 de novembre

El festival repartirà 7.800 euros en premis distribuïts en set categories

Cultura 04 de noviembre de 2020 redacció
Cartel Cineculpable 2020
Cartell Cineculpable 2020. Ajuntament de Vila-real

El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real Cineculpable emprén la seua particular volta al món i tira a rodar amb 434 obres de 42 països pugnant per fer-se un buit en el palmarés d'aquest 23é aniversari, que se celebrarà del 23 al 26 de novembre de 2020 i que il·lustra l'autora castellonenca Balma Peris, graduada en Belles arts i en Disseny 3D i Animació.

La cita internacional consolida la seua trajectòria i s'erigeix com un dels pocs festivals cinematogràfics que mantenen, tot cumplint amb els ajustos d'aforaments i la programació que requereix l'actual context sociosanitari, les seues projeccions presencials.

En un al·legat a la cultura segura, el Auditori obrirà les seues portes per a acollir les passades dels curtmetratges de la Secció Provincial i la Secció Oficial, amb un aforament màxim de 282 assistents. Les projeccions s'avançaran una hora i s'estendran de 21.00 a 22.30 hores per a no interferir en les restriccions horàries lligades a l'estat d'alarma. Així ho ha destacat Anna Vicens, regidora de Joventut de l'Ajuntament de Vila-real, amb motiu de la presentació del festival.

Vicens ha recordat que des de l'Ajuntament s'ha llançat una campanya de suport a la restauració local instant la ciutadania que avance els seus sopars a les 20.00 hores, un gest «al qual podran sumar-se tots i totes les espectadores de Cineculpable, gaudint d'un picotege en els bars i locals de la nostra ciutat previ a les passades en el Auditori».

Per a la responsable de Joventut, «Cineculpable és un dels emblemes de la nostra marca Ciutat de Congressos, Festivals i Esdeveniments i una cita ineludible en el calendari des de fa 23 anys. Hem fet un esforç molt important per a mantindre'l i, amb totes les garanties i mesures de seguretat, adaptar-lo a les circumstàncies actuals per a fer de Vila-real l'epicentre de la cultura i la creació audiovisual. Apostem per la cultura i per dinamitzar la ciutat amb activitats segures que eviten la paràlisi».

Per part seua, la coordinadora del festival, Sonia de la Vega, ha destacat l'elevada participació registrada en aquesta edició, en la qual en un marge de tot just deu dies s'han rebut 434 curts a concurs enfront dels 345 inscrits l'any passat. Els curtmetratges que han aterrat a Vila-real per a sotmetre's al sedàs del jurat i colar-se en les seues seccions oficials arriben des de 42 països, com Portugal, Albània, Croàcia, França, Estònia, Corea, Bulgària, Taiwan, Turquia, Itàlia, Alemanya, el Brasil, Xile, l'Índia, Suïssa, el Perú, l'Iran, Xipre, Malàisia, Bèlgica, els Estats Units o l'Argentina.

De la Vega també ha avançat que enguany baixa del programa «culpable» el Cinexpress, l'activitat que cada any realitza el festival per a inculcar l'amor pel cinema al públic adolescent, a causa de les mesures de seguretat en els centres educatius. El festival repartirà en aquesta edició 7.800 euros en premis distribuïts en set categories.

Te puede interesar

Ruth Sanz

Jaciment prehistòric

Redacció
Cultura 22 de febrero de 2021

La Diputació intervé en la recuperació del jaciment prehistòric de la Cova dels Diablets d’Alcalà-Alcossebre.  

Newsletter