Amparo Marco inicia la seua vicepresidència de la Xarxa Rimig amb la defensa del municipalisme com a motor d'igualtat

L'alcaldessa defensa l'intercanvi d'experiències i liderarà la comissió de treball sobre plans municipals d'igualtat

Política 10 de noviembre de 2020 redacció
09-11-20 Amparo Marco reunión Red de Municipios por la Igualdad de Género de la Red Iberoamericana Rimig (1)
Amparo Marco durant la primera reunió de la Xarxa Rimig. Ajuntament de Castelló

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, va participar ahir en la primera reunió de la nova taula directiva de la Xarxa Iberoamericana de Municipis per la Igualtat de Gènere, coneguda com a Xarxa Rimig, després de ser elegida vicepresidenta, fa a penes un mes, per al període 2020-2022. Marco ha iniciat així mandat en la Rimig a través d'una videoconferència en la qual ha defensat el municipalisme com a motor d'igualtat, i en la qual ha sigut triada per a liderar la comissió de treball sobre plans municipals d'igualtat.

«Des de les ciutats impulsem polítiques que suposen avanços importants en igualtat, i Castelló és un exemple d'això, en incorporar transversalment la perspectiva de gènere en les seues actuacions», ha explicat l'alcaldessa, que també ha defensat que «La Xarxa Iberoamericana de Municipis per la Igualtat de Gènere ens serveix per a intercanviar experiències entre diferents ciutats i impulsar l'acció municipalista contra la desigualtat que, en moments crítics com l'actual, s'evidencia més clarament», mentre aclarava que hi ha que lluitar «conjuntament perquè la pandèmia no agreuge la bretxa de gènere».

Així mateix, en aquesta primera reunió s'ha avaluat la recent V Cimera Iberoamericana d'Agendes Locals de Gènere en la qual va participar l'alcaldessa i durant la qual es van desenvolupar diferents ponències i tallers amb l'objectiu de reforçar el compromís per la igualtat entre homes i dones i afrontar els reptes davant l'emergència sanitària i social de la covid-19. En aquest sentit, ha incidit en què la pandèmia genera un escenari incert i cal treballar perquè la crisi sanitària no aprofundisca en la desigualtat.

Actualment la Rimig està integrada per 51 governs municipals i huit ONGs de fins a 12 països d'Iberoamèrica. Entre altres, la xarxa té com a objectiu sumar esforços i promoure l'articulació dels municipis, a fi de secundar les iniciatives locals a favor de la igualtat de gènere, al mateix temps que es constitueix com a espai de diàleg per a la generació d'accions, estratègies i recursos per a avançar en el desenvolupament local de les ciutats des de la perspectiva de gènere.

La junta directiva està presidida per la regidora d'alcaldia de Cuenca (l'Equador). Les vicepresidències les ocupen l'alcaldessa de Castelló i l'alcalde de Vícar i en les vocalies hi ha representants de Xile, de la Xarxa Llationamericana i del Carib de Dones Rurals, de l'Associació d'Alcaldesses i Regidores de Bolívia, de l'Associació Nacional de Regidores, Síndiques i Alcaldesses Salvadorenques i de Latacunga (l'Equador).

Te puede interesar
Lo más visto