Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

'L'escola dansa', el nou projecte educatiu de Conselleria i l’Ajuntament de Castelló, es posa en marxa

Aquesta iniciativa naix amb l’objectiu de reconvertir i mantindre viu l’èxit del projecte ‘L’escola canta’

Educació 10 de noviembre de 2020 redacció
091120 Marzà Mezquita presentació projecte educatiu (arxiu)
Vicent Marzà i Francesc Mezquita en la presentació de l'escola de dansa. Ajuntament Castelló

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, mitjançant la Direcció General d’Innovació Educativa, i la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló de la Plana han acordat crear un nou projecte, ‘L’escola dansa’. La nova proposta s’inspira en ‘L’escola canta’, una experiència de caràcter musical que van crear ambdues institucions el curs 2017-2018 i que hagué de cancel·lar-se a causa de la pandèmia.

El conseller Vicent Marzà ha explicat que aquesta nova proposta «naix amb l’objectiu de reconvertir i mantindre viu l’èxit del projecte ‘L’escola canta’, el qual, en el context actual no es pot dur a terme en el seu format habitual, atés que l’OMS recomana evitar les activitats de cant en grup, circumstància que condiciona molt directament el projecte».

Així mateix, ‘L’escola dansa’ és el resultat de l’adaptació del projecte i es presenta com un exercici interdisciplinari en el qual conviuen la dansa, la música i l’audiovisual, amb un triple objectiu segons Marzà: «Fer un treball cooperatiu entre els centres educatius, les bandes de música i els ajuntaments; mantindre viva l’espurna creativa i artística de ‘L’escola canta’; i crear un producte artístic de qualitat que se sume a les iniciatives que pretenen mantindre viva la cultura als nostres pobles, en aquests temps tan complicats per al sector cultural».

Per la seua banda, el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, Francesc Mezquita, subratlla que «aquest projecte se suma a ‘L’escola canta’ i celebrem que, una vegada més, Castelló siga pionera en la posada en marxa d’iniciatives d’aquesta índole». Mezquita també destaca que el professorat «podrà aprofundir en el treball de les competències artístiques, expressives i culturals, un fet que demostra com és de complet aquest nou programa que hem impulsat en col·laboració amb la Conselleria».

Aquest projecte s’adreça, prioritàriament, a l’alumnat i el professorat tutor de 5é i 6é de Primària i al professorat de les especialitats de Música i d’Educació Física. El projecte compta, a més, amb la participació de la Banda de Música i del Conservatori Professional de Dansa de Castelló de la Plana. Ambdós s’encarregaran, d’una banda, de la selecció i enregistrament de les obres musicals, i de l’altra banda, de la creació de les coreografies.

Igualment, el Cefire específic d’àmbit Artisticoexpressiu, amb seu a la capital de la Plana, prepararà diferents materials didàctics com vídeos de les coreografies, àudios de les obres musicals seleccionades, entre altres, que posarà a l’abast del professorat i de l’alumnat. A més, a partir de gener, programarà jornades semipresencials de formació adreçades al professorat per a difondre el contingut i l’esperit de ‘L’escola dansa’.

Te puede interesar

MarIaJesusSanchez CSIF CS

CSIF lamenta la "improvisació innecessària"

Redacció
Educació 02 de marzo de 2021

El sindicat considera que decidir si la setmana de Magdalena serà o no lectiva a Castelló, suposa en l'últim minut ,una falta de respecte per a tota la comunitat educativa i perjudica tant els docents com a l'alumnat i a les seues famílies.

Newsletter