Un entrenador de Betxí acusat per presumptament abusar de diverses xiquetes durant 26 anys

Els primers episodis d'abusos es situen a 1991 i es van mantindre fins al 2017

Successos 11 de noviembre de 2020 Redacció
audiencia-provincial-de-castellon

Un entrenador de gimnàstica artística de Betxí ha sigut acusat per, presumptament, abusar de diverses xiquetes durant 26 anys. Segons la investigació, els primers episodis d'abusos es situen a 1991 i es van mantindre fins al 2017 quan una de les víctimes va confessar els fets als seus pares.

Ahir es van presentar a l'Audiència Provincial de Castelló tres de les víctimes per a donar declaració dels fets. Pel moment la Fiscalia demana 28 anys de presó per tres delictes de abús sexual continuat i dos de abús sexual. El judici estava previst per al mes de juny, però la situació provocada pro al pandèmia de coronavirus va ajornar. La de ahir va ser la primera de cinc sessions previstes per tal de que declara el presumpte culpable.

L'acusat va declarar que ell tenia claus del poliesportiu, ja que també era conserge, i va admetre que en un moment va practicar un massatge a una menor per tractar una lesió.

Les víctimes, per la seua part, en paraules de la seua advocada, van ser objectes d'insults, vexacions i mals tractes i assegura que els massatges de l'acusat eren de contingut sexual. A lo que el entrenador deia: «el que passa en el club es queda en el club».

Segons la Fiscalia, aquests fets van continuar diverses generacions més, sempre amb el mateix mecanisme, l'entrenador es guanyava la confiança de les víctimes i les amenaçava fins a arribar a abusar-les. Pel moment son 12 les gimnastes que ja han declarat. 

Te puede interesar
Lo más visto