El GAL Maestrat Plana Alta impulsa la creació de 19 noves empreses en el món rural

Giner: «Molts d'aquests emprenedors són joves acostumats a treballar més per a tindre una oportunitat i saben aprofitar aquestes ajudes»

Economía 12 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
asamblea-gal-traiguera-710x500

El Grup d'Acció Local (GAL) Maestrat Plana Alta ha impulsat la creació de 19 noves empreses en els municipis del seu territori gràcies a les ajudes directes que ha gestionat recentment dins del projecte LEADER. Aquesta dinamització empresarial ha sigut possible gràcies a una inversió aprovada d'1.656.525,66 euros amb les ajudes corresponents a 2018 i 2019.

El president del GAL Maestrat Plana Alta, Domingo Giner, ha assegurat que «els emprenedors de l'interior han demostrat, una vegada més, que quan troben suport de les administracions saben aprofitar les oportunitats. La majoria d'ells són joves acostumats a haver de treballar més que en altres territoris per a tindre una oportunitat de futur al seu poble, per la qual cosa saben aprofitar bé les ajudes que oferim».

Els dos últims exercicis completats es van aprovar ajudes per a 41 projectes de diferents àmbits empresarials, però el més significatiu és que dels quals finalment ja s'han executat, 19 corresponen a empreses de nova creació que, segurament, no s'haurien dut a terme de no disposar d'ajudes per al seu impuls inicial. Així, en la convocatòria es van concedir subvencions a un total de 20 projectes amb un total de 679.213,43 € en ajudes LEADER. D'aquests projectes s'estan executant ja 14, dels quals cinc projectes són de millora en empreses no agrícoles i els altres corresponen a projectes de creació de nova empresa.

Quant a la convocatòria de 2019, es va concedir una subvenció a un total de 21 projectes, amb un total de 977.312,23 € en ajudes LEADER, tots ells de promotors privats a excepció d'un projecte presentat per un ajuntament. D'aquests 21 projectes s'estan executant actualment 15, dels quals quatre són projectes de millora en empreses no agrícoles, un projecte d'un ajuntament i els altres 10 corresponen a projectes de creació de nova empresa.

Te puede interesar
Lo más visto