L'hostaleria de Castelló té prevista una reunió amb Sanitat per reduir les restriccions

General 23 de noviembre de 2020 redacció
d13984de-efe4-4c14-a2a5-5984e5712349_16-9-discover-aspect-ratio_default_0
Imatge d'arxiu d'un servei en un restaurant. Informacion.es

El sector d'hostalers de Castelló porta diversos mesos assegurant que els bars i restaurants són llocs segurs de contagis de coronavirus. En aquest sentit, des del sector confirmen que durant la desescalada han complit les mesures preventives que s'han exigit, però que malgrat això han  sigut «culpabilitzats» de l'empitjorament de la situació sanitària. Així, els locals d'oci nocturn porten tancats des del mes d'agost, mentre que els establiments d'hostaleria han patit diferents restriccions. 

Les dades de Salut Pública reflecteixen que tan sols el 2 % dels brots detectats en la Comunitat des de la desescalada tenen el seu origen en la restauració. En aquest sentit, Álvaro Amores, president de l'Associació Hostalera de Castelló, Ashocas, asegurra: «Queda demostrat que l'hostaleria és segura, a Madrid amb els restaurants oberts la corba ha baixat i, a Barcelona, amb els locals tancats no ha deixat de pujar».

D'aquesta manera, Amores assenyala que «tenim prevista una reunió amb Sanitat per a veure quin plantejament tenen, perquè ara estem parats, no podem planificar el Nadal perquè no sabem quines restriccions hi haurà en aqueixes dates», que assenyala que el sector demanarà ampliar els aforaments, suavitzar el toc de queda nocturn o permetre les reunions de més de sis persones. No obstant, el president, Ximo Puig, ja ha advertit que restriccions hi haurà, però que aquestes dependran de com transcórrega el control de la pandèmia.

Acampada de l'oci i la cultura

A la acampada que empreses i treballadors del sector de l'oci i la cultura de la Comunitat Valenciana iniciaran dijous que ve, 26 de novembre, davant el Palau de la Generalitat a València, s'han sumat 35 associacions i organitzacions de l'oci nocturn i els espectacles de tota Espanya. 

L'acampada pretén denunciar «la falta de capacitat política, per part de l'executiu valencià, per a oferir solucions a les milers d'empreses del sector més castigat per la crisi del covid19, com ja han fet 11 comunitats autònomes». 

Te puede interesar
Lo más visto