Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló amplia a un màxim de 10 anys la bonificación del 75% de l’impost als turismes amb distintiu ambiental

L'Ajuntament incrementa els anys de beneficis fiscals als vehicles menys contaminants a partir de 2021

General 25 de noviembre de 2020 Redacció
unnamed

L'Ajuntament de Castelló ha aprovat una modificació de l'Ordenança Fiscal reguladora de l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica per a l'any 2021 que implica ampliar dels cinc anys actuals fins a un màxim de deu anys, segons les places del turisme,  la bonificació del 75% de la quota de l'impost a aquells turismes que compten amb l'adhesiu identificador de Zero emissions (etiqueta ambiental 0 Blava) o amb l'etiqueta ambiental Eco. A més, la modificació inclou un lleuger reajustament en la quota anual d'aquells vehicles de més de 16 cavalls fiscals (la unitat per la qual es determina la càrrega fiscal), aquells que són considerats de gamma alta. 

En aquest sentit, únicament augmentaran les quotes dels dos últims trams de turismes de manera que aquells d'entre 16 a 19,99 cavalls fiscals veuran incrementada la seua quota en 1,79 euros a l'any i els de més de 20 cavalls fiscals, en 2,24 euros anuals. Mentrestant, romandrà invariable la quota als vehicles dels trams inferiors: aquells de les franges de turismes de menys de huit cavalls fiscals, de 8 a 11,99 cavalls fiscals i els de la franja de 12 a 15,99 cavalls fiscals.

El primer tinent d'Alcaldia i regidor d'Hisenda, David Donate, ha explicat que aquesta modificació, que s'aplicarà en 2021, persegueix «compensar el major preu d'adquisició de vehicles menys contaminants augmentant els anys de bonificació». «Bonifiquem durant més anys aquells vehicles que són més respectuosos amb el medi ambient i que, gràcies a l'opció per l'ús de carburants no contaminants o elèctrics, contribueixen a millorar la qualitat de l'aire de la nostra ciutat», ha indicat.

La modificació del 75% en la quota serà de cinc anys per a turismes de 2 places, de set anys per als de 4 places, de huit anys per als de cinc places, de nou anys per als de 7 places i de deu anys per als vehicles de 9 places. També s'aplicarà bonificació en ciclomotors i motocicletes, autobusos, camions i tractors. El termini per a la bonificació comptarà des de la primera matriculació o des de l'obtenció del distintiu ambiental després de la seua legalització en la ITV.

Te puede interesar

ibero

Xarxa Rimig

Redacció
General 09 de marzo de 2021

Castelló se suma al Mes Iberoamericà de la Dona a través de la xarxa per la igualtat de gènere.

Newsletter