Castelló imposa 48 sancions per vulnerar les mesures anticovid

Marco fa una crida a la responsabilitat i a no baixar la guàrdia per a evitar al màxim un repunt de casos a la ciutat.

Sanitat 04 de enero de 2021 Redacció Redacció
04-01-21 Marco en la reunión del Cecopal
L'alcaldessa de Castelló , Amparo Marco , en la reunió de Cecopal, celebrada per videoconferència esta matí.

La Policia Local de Castelló ha imposat 48 sancions per incomplir les mesures de seguretat davant la covid-19 en l'última setmana, des del 28 de desembre fins ahir, 3 de gener. Des de l'àrea de Seguretat Pública i Emergències s'ha donat compte hui en una nova reunió del Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal), de les actuacions realitzades durant els últims dies que constaten que, en línies generals, no s'han hagut de realitzar actuacions de rellevància durant aquest nadal.

“Estem ja en la recta final d'aquestes dates nadalenques i és necessari continuar actuant amb responsabilitat en el compliment de la normativa sanitària per a evitar un repunt de casos a la nostra ciutat”, ha assegurat l'alcaldessa i directora del Cecopal, Amparo Marco. “No baixem la guàrdia i evitem reunions de més de sis persones, fem ús de les mascaretes i mantinguem les distàncies de seguretat. Reitere de nou la crida a la ciutadania a continuar complint amb les mesures de protecció de la salut per a evitar al màxim els possibles contagis”, ha insistit la primera *edila.

Així, i segons s'ha donat compte en la reunió del Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal), la Policia Local ha alçat en l'última setmana 31 actes de sanció per no portar mascareta o portar-la indegudament; 14 per denúncies a establiments per no complir amb les mesures de seguretat per a contindre la propagació del virus; dos per molèsties en i/o reunions de més de sis persones en domicilis; i una per consum d'alcohol en la via pública. En concret, el dia de Nit de Cap d'any, 31 de desembre, es van alçar 13 actes; 8 per no portar mascareta o portar-la indegudament, 4 per denúncies a establiments i 1 per consum d'alcohol en la via pública.

Des de l'entrada en vigor de la Resolució de 24 d'octubre de 2020 de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que va aprovar les noves mesures, entre elles, restriccions d'aforaments, mobilitat nocturna i de les reunions de caràcter familiar i social a un màxim de sis persones, la Policia Local de Castelló ha realitzat un total de 666 propostes de sanció.

Quant a les mesures preses des del Cecopal a nivell local, es mantenen les aprovades en reunions anteriors però es recorda que són revisables en funció de l'evolució de la situació epidemiològica a Castelló.

Te puede interesar
Lo más visto