Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La Comunitat rebrà al llarg de gener i febrer prop de 50.000 dosi de la vacuna de Moderna

La nova vacuna s'administra en dos dosis amb un interval de 28 dies i es manté a -20º.

Coronavirus 07 de enero de 2021 Redacció Redacció
borriana
Ja s'ha vacunat a persones treballadores i usuàries de 125 residències de la Comunitat Valenciana. 

Entre gener i febrer es rebran els primers enviaments de Moderna, que suposaran prop de 50.000 dosi d'esta segona vacuna autoritzada. Açò permetrà acelerar el procés de vacunació en els primers sectors que són les Residències i els sanitaris de primera línia COVID-19, segons la consellera. Un procés que, al finalitzar este últim dimecres s'havia completat ja en 125 residències de la Comunitat Valenciana i que es veurà sensiblement accelerat en els pròxims dies. En este sentit, Sanitat manté el seu pla perquè dilluns que ve estiguen vacunades persones usuàries i treballadors i treballadores de totes les residències lliures de coronavirus de la Comunitat.

La vacuna, desenrotllada per Moderna, prevé la malaltia causada per SARS-CoV- 2 en persones a partir dels 18 anys. S'administra en dos dosis amb un interval de 28 dies i el seu manteniment exigix la seua refrigeració a 20 graus sota zero.

L'autorització de la vacuna de Moderna es basa en un assaig clínic pivotal doble- cec (s'administra la vacuna o un placebo emmascarats de manera que s'impedisca la seua identificació a simple vista) , aleatorizado, enfront de placebo, que va incloure a més de 30.000 persones adultes majors de 18 anys que van ser vacunades amb dos dosis de 100 micrograms, separades per un interval de 28 dies.En l'anàlisi intermèdia dels resultats es van observar 196 casos de malaltia per coronavirus, 185 amb placebo i 11 amb la vacuna, la qual cosa va permetre estimar una eficàcia vacunal del 94,1 %.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter