Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L'Oficina d'Habitatge reforça el seu servei davant la Covid-19 amb 1.046 atencions en 2020

Habitatge va centrar els esforços el passat any a atendre emergències habitacionals, a assessorar en el tràmit d'ajudes i a acompanyar en processos de moratòries.

General 18 de febrero de 2021 Redacció Redacció
María Jesús Garrido Oficina Habitatge
La regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido. en L'Oficina Municipal d'Habitatge .

L'Oficina Municipal d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló va fer un esforç l'any passat per a atendre les consultes i peticions d'ajuda davant els problemes d'habitatge causats per la crisi per la pandèmia. Va realitzar 1.046 atencions relacionades amb gestions d'assessorament quant a les ajudes en habitatge, moratòries en el lloguer i pròrrogues de desnonaments.En aquest últim cas es van frenar temporalment 245 de 272 notificacions de desallotjaments d'acord amb el Protocol Municipal d'Habitatge.

«En 2020 vam viure un any complicat per la pandèmia. Des de l'Oficina Municipal d'Habitatge vam centrar per això els esforços tècnics, administratius i polítics a atendre emergències habitacionals, a ajudar en la tramitació d'ajudes al lloguer, acompanyar en processos de moratòria de lloguers o prorrogar desnonaments d'acord amb el Protocol Municipal i amb el decret de mesures urgents del Govern central», explica la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido.

De les 1.046 gestions de l'Oficina d'Habitatge, 291 van correspondre al servei de mediació conveniat amb el Col·legi d'Advocats en l'assessorament d'ajudes al lloguer o moratòries del lloguer, 331 van ser sol·licituds d'informació i assessorament, 40 van ser propostes d'actuacions en els habitatges municipals, i 137 peticions d'habitatge assequible. La Regidoria també va col·laborar a facilitar la tramitació d'ajudes al lloguer de la Generalitat Valenciana, que van donar cobertura a 260 joves i 914 famílies.

Per part seua, l'Oficina va acompanyar en l'ajornament provisional de 245 notificacions de llançaments de desnonament per part dels jutjats. Es van suspendre temporalment després de constatar l'àrea de Serveis Socials que corresponen a persones en situació de vulnerabilitat. El Protocol d'Habitatge signat entre l'Ajuntament i l'Audiència Provincial contempla una paralització d'un mes del desnonament en cas de propietaris particulars i de tres mesos en entitats jurídiques. En aquest temps, l'Ajuntament estudia alternatives residencials o assessora quant a les ajudes existents en el pagament del lloguer.                                           
                                                                                 

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter