Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La Associació Vitivinícola de Castelló trevalla per la primera DO cent per cent ecològica d'Espanya

La Diputació recolzarà el projecte de creació a Castelló de la primera Denominació d'Origen espanyola amb vins cent per cent ecològics.

General 08 de marzo de 2021 Redacció Redacció
vinos cs
Els diputats de Desenvolupament Rural i Turisme, Santi Pérez, i Virginia Martí, aborden aquest projecte en una reunió amb representants de la Associació Vitivinícola de Castelló, impulsora de la iniciativa.

 La Diputació de Castelló col·laborarà amb la Associació Vitivinícola de Castelló per a impulsar la Denominació d'Origen (DO) Vins de Castelló que substituïsca a l'actual Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Vins de la Terra de Castelló.

Es tracta d'una ambiciosa iniciativa amb la qual es pretén crear la primera DO cent per cent ecològica d'Espanya. El suport de la institució provincial es materialitzarà a través de l'acció conjunta de les àrees de Desenvolupament Rural i Turisme, que recolzaran la tramitació administrativa que té previst emprendre el sector i que requerirà del vistiplau de la Unió Europea. Entre altres passos, l'associació es veurà abocada a fer un canvi d'estatuts i crear un consell rector.

La consecució de la nova DO ha sigut el principal assumpte abordat en la reunió mantinguda al Palau de les Aules pel diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, la diputada de Turisme, Virginia Martí, i una representació de la Associació Vitivinícola de Castelló composta pel seu president, Juan Carlos Pavía, i el tresorer, Víctor Bellmunt.

El projecte resulta molt atractiu per al responsable de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, “perquè pot contribuir a la dinamització econòmica de la província, que en l'actualitat compta amb 15 cellers i més de 200 hectàrees dedicades al cultiu de vinya per a la producció de vi”. A més, “que es pretenga aconseguir un vi ecològic recorrent a un sistema de producció totalment sostenible, fa que la iniciativa ens seduïsca molt més”.

Per part seua, la diputada de Turisme, Virginia Martí, ha destacat que la intenció dels cellerers de la província “casa amb la nostra política de promoció, que té en el turisme gastronòmic una dels seus principals vessants”. En aquest sentit, ha recordat que “estem potenciant la marca Castelló Ruta de Sabor i realitzant un altre tipus d'accions perquè cada vegada siga major el nombre de persones que decidisca vindre a la nostra província a gaudir dels nostres productes”. Per això, “que puguem comptar amb una Denominació d'Origen amb vins provincials de la màxima qualitat i cent per cent ecològics, em sembla un gran objectiu que la nova Diputació necessàriament ha de recolzar

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter