Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Botigues multiservei en municipis de menys de 200 habitants

La Diputació de Castelló aprova una línia de 100.000 euros per a ampliar la xarxa provincial de botigues multiservei en pobles de menys 200 habitants.

Economía 09 de marzo de 2021 Redacció Redacció
tienda villores
El president José Martí destaca que aquestes ajudes van ser recuperades en 2020 a petició de les alcaldesses i els alcaldes i van permetre crear o renovar 13 instal·lacions d'aquest tipus en xicotets municipis d'interior.

 La Diputació de Castelló destinarà en 2021 la quantitat de 100.000 euros a subvencionar la creació de botigues multiservei en municipis de menys de 200 habitants, sent la quantia màxima a percebre en cada cas de 12.000 euros. Es tracta d'una línia d'ajudes recuperada en el pressupost de 2020 després que el sol·licitaren les alcaldesses i els alcaldes dels pobles afectats. L'aprovació es produirà el dimecres en Junta de Govern.

La mesura, que està d'acord amb l'estratègia de treball empresa per la nova Diputació, pretén incrementar el número i la qualitat dels serveis que es presten en els xicotets pobles d'interior i està orientada a l'enfortiment de la xarxa provincial de punts de venda d'aquestes característiques. Segons el president, “l'objectiu últim és que els qui resideixen o posseeixen habitatge en municipis xicotets, en molts casos persones d'avançada edat, tinguen garantides les seues compres bàsiques sense necessitat de realitzar desplaçaments a altres llocs”.

José Martí ha explicat que la recuperació d'aquestes ajudes en 2020 va permetre crear o renovar 13 botigues en les localitats de Palanques, Villanueva de Viver, Vallibona, Matet, Arañuel, la Torre d'en Doménec, Villores, Herbers, la Serratella, Argelita, Gaibiel, Sorita i la Todolella.

Pel que respecta a l'exercici de 2021, el president ha mostrat el seu convenciment que “a tenor de les previsions amb les quals treballa l'àrea de Cooperació, aquesta partida de 100.000 euros permetrà donar cobertura a les sol·licituds que no van poder ser ateses l'any passat i a les noves que es presenten”.

Te puede interesar

Jeannete Segarra- DESPOBLACION RAW _DSC3749

Agenda antidespoblament

Redacció
Economía 01 de febrero de 2021

La Diputació i la Generalitat planegen la signatura d'un conveni per a l'elaboració d'un estudi sobre l'escassetat d'habitatge a l'interior de la província

ashocas r

Trobada agredolça

Redacció
Economía 10 de febrero de 2021

L'hostaleria qualifica així la reunió mantinguda en la vesprada del dimarts amb l'ajuntament de Castelló, encara que arranca en el compromís de començar amb les ajudes en quant Generalitat transferisca la part que els correspon del pla parèntesi.

Newsletter