El Col·legi de Metges de Castelló reclama a Sanitat reconduir el procés d'elecció de places MIR

Dona suport a les queixes dels afectats i alerta que poden quedar places per cobrir

General 05 de junio de 2021 Redacció Redacció
MIR COMCAS

El Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS) reclama al Ministeri de Sanitat reconduir «el rebuig que ha generat el nou sistema telemàtic d'elecció de places de formació dels metges interns residents (MIR)». Un sistema que, a més de no facilitar la conciliació dels candidats ni les seues preferències, ha ocasionat problemes d'accessibilitat a la web col·lapsada pels intents dels MIR d'accedir a ella. Per això, donen suport a les demandes dels MIR i faciliten el seu desplaçament a la concentració de protesta davant la seu del Ministeri de Sanitat la setmana passada.

El COMCAS ha rebut nombroses queixes pels problemes d'accés a la pàgina que ha habilitat el Ministeri perquè els sanitaris que faran les residències a partir d'aquest estiu introduïsquen la seua llista de prioritats. Alguna cosa que va elevar el nivell de queixa dels MIR que ja rebutjaven de per si mateix aquest sistema que no els donava l'opció de triar en temps real.

Enguany, el Ministeri de Sanitat ha canviat el procés per a triar plaça de metge intern resident (MIR) i ha creat un nou que els afectats entenen que els perjudica en obligar a fer llistes de fins a 4.000 opcions. Alguna cosa que pot fer que queden destins buits en ser rebutjats per aquells que no els volien, agreujant el problema.

A les denúncies formulades pels candidats MIR se sumen les dels 52 col·legis agrupats en l'Organització Mèdica Col·legial (OMC), així com el Fòrum de la Professió Mèdica, la Vocalia Nacional de Metges Joves i Promoció d'Ús del CGCOM o els sindicats professionals, que consideren el sistema d'elecció proposat allunyat del sentir de la professió mèdica i els seus representants. I no sols ells sinó els responsables de formació dels MIR que poden diàleg i reconduir la situació.

Te puede interesar
IMG_5802

Un dia d'oci i senderisme per Benicàssim

Redacció
General 14 de abril de 2024

Una excursió encantadora per fer a Benicàssim és la Ruta de les Viles, un passeig que et porta a descobrir l'impressionant arquitectura modernista que caracteritza aquesta localitat costanera

Lo más visto