CEEI Castelló presenta els programes de finançament públic per a pimes i autònoms de l'era post-Covid

IVF, CDTI i Enisa expliquen les seues línies de suport a l'empresa innovadora en el Fòrum Emprenedoria amb Talent, en el marc de Focus Pime

Economía 19 de junio de 2021 Redacció Redacció
CEEIfinanciacion1

CEEI Castelló ha celebrat avui la primera sessió del Fòrum Emprenedoria amb Talent sobre finançament en el marc de Focus Pime i a través d'un webinar amb la participació de representants de l'Institut Valencià de Finances (IVF), el Centre de Desenvolupament Tecnològic i Industrial (CDTI) i l'Empresa Nacional d'Innovació (Enisa).

En la presentació de la jornada, Just Vellón, director de CEEI Castelló, ha posat l'accent en la importància del finançament, especialment en les primeres etapes de qualsevol projecte empresarial, i ha recordat que en els últims 4 anys, el centre ha ajudat a captar 11,4 milions de euros captats en cerca de finançament per a empreses, més de 2,4 milions a través de préstecs participatius en coinversión amb inversors privats de l'IVF.

Per part seua, el diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Castelló, Pau Ferrando, ha destacat que la província és terra d'emprenedors i emprenedores, subratllant que des de la Corporació Provincial s'aposta per potenciar la diversificació i la transversalitat en les polítiques d'innovació, que estan sent «molt ben acollides en l'ecosistema innovador». ​

En la seua intervenció, Inma Bea, responsable d'Emprenedoria i Participades de l'IVF, ha presentat entre altres les ajudes de l'institut a la digitalització i les orientades a l'adequació d'espais de treball, especialment rellevants després de l'impacte de la Covid-19, i així mateix s'ha referit entre altres a les línies de préstecs bonificats ‘Resistir’ per al segment Horeca, i les del programa ‘Renàixer’, entre altres.

Per part seua, Mª José Tomás, del Departament de Promoció Institucional i Cooperació Territorial del CDTI, ha posat l'accent en l'interès de les línies de suport derivades del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència aprovat per la Unió Europea, el 31% dels fons destinats del qual al Ministeri de Ciència i Innovació seran gestionats per CDTI: «Són prop de 1.052 milions d'euros en ajudes a executar fins a 2023». En aquest punt, ha subratllat que una condició d'elegibilitat per als projectes que es presenten és el principi NSH, que implica l'absència de danys al medi ambient. D'altra banda, Tomás ha recalcat l'aposta del centre per ajudes directes a través de programes com Neotec, dirigits a empreses, així com per uns altres com a Horitzó Europa oberts a autònoms.

Finalment, Alberto Moratiel, de Relacions Institucionals de Enisa, ha subratllat el creixement en la capacitat de suport a pimes i autònoms per part de la companyia a partir de l'augment del seu pressupost i recursos humans en 2010. «En els últims anys hem finançat 520 projectes en la Comunitat Valenciana i concretament 60 d'ells corresponien a la província de Castelló, en aquest cas per un valor de 7 milions d'euros». Moratiel s'ha referit entre altres a tres línies de suport actuals per part de Enisa: joves emprenedors, emprenedors i creixement.

Te puede interesar
Lo más visto