Castelló aprova 426 ajudes del Pla Resistir II per 939.317 euros

La segona fase, que finalitza el 8 de juliol, compta amb 3,5 milions a distribuir entre persones autònomes o microempreses de la ciutat

Economía 05 de julio de 2021 Redacció Redacció
03-06-21 Marco en la rdp sobre las Ayudas Parentesis II

L'Ajuntament de Castelló ha aprovat fins hui 426 subvencions sol·licitades per persones autònomes treballadores o microempreses dins de la segona fase de les ajudes del Pla Resistir. En total, s'han adjudicat 939.317 euros en noves ajudes als sectors afectats per les mesures i restriccions sanitàries per a contindre la propagació de la covid-19. Les ajudes poden sol·licitar-se fins dijous que ve dia 8 de juliol.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recordat que aquesta segona fase compta amb 3,5 milions a distribuir entre persones treballadores autònomes i microempreses de la ciutat de fins a 10 empleats i empleades d'aquells sectors afectats per la crisi de la covid-19. Una fase que incorpora fins a 59 noves activitats econòmiques que no van poder ser incloses en la primera fase, però que també s'ha obert a aquells que, encara sent sectors subvencionables, no hagueren presentat la sol·licitud en l'anterior convocatòria.

«Des que vam posar en marxa la segona fase, hem aprovat prop d'un milió d'euros, que se sumen als dos milions distribuïts en la primera convocatòria. Aquest govern municipal és sensible i conscient de les dificultats que estan travessant els xicotets negocis a causa de la pandèmia i les mesures per a contindre la covid-19 i per això donem la màxima prioritat a la tramitació d'aquestes ajudes que, a més, contribueixen a la reactivació del teixit socioeconòmic local», ha manifestat Marco.

El Pla Resistir II està dotat amb 3,5 milions del total de 5,5 milions que l'Ajuntament de Castelló distribuirà dins d'aquest pla, dels quals el consistori aporta el 15%, uns 825.000 euros; la Diputació el 22,5% i la Generalitat el 62,5% restant. En aquesta convocatòria, que finalitza el pròxim dia 8 de juliol, pot acollir-se el comerç al detall de diferents sectors.

El regidor d'Innovació Comercial, David Donate, ha recalcat la importància d'aquest pla per a contribuir a pal·liar els efectes socials i econòmics de la pandèmia. «La nova fase s'obri al comerç local, que no va poder acollir-se en la primera convocatòria i se suma als 1,4 milions d'euros que aquest ajuntament ja va destinar l'any passat en ajudes directes al comerç de Castelló», ha apuntat.

Amb les ajudes del Pla Resistir, les persones o microempreses sol·licitants poden optar a ajudes de fins a 2.000 euros, més una quantitat de 200 euros per persona treballadora afiliada a la Seguretat Social a data de 31 de desembre de 2020.

Te puede interesar
Lo más visto