Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló dóna el tret d'eixida a la campanya Banderes Verdes que arribarà a 40 municipis valencians

La iniciativa premia l'esforç de l'hostaleria local i dels consistoris amb el reciclatge d'envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic

General 23 de julio de 2021 Redacció Redacció
220721 Moviment Banderes Verdes

La campanya Banderes Verdes ha sigut presentada hui al Grau de Castelló amb l'objectiu de premiar l'esforç de més de 4.000 establiments hostalers i l'activisme per la sostenibilitat dels municipis costaners valencians. Així, amb Castelló, hi participen altres 40 localitats de tota la Comunitat Valenciana que tractaran d'aconseguir les Banderes Verdes que en la passada edició es van emportar Dénia i Benidorm.

En l'acte que ha marcat l'inici de la campanya, celebrat hui a Castelló de la Plana, hi han participat segon tinent d'alcalde i regidor de Reciclatge i Gestió Integral de Residus de l'Ajuntament de Castelló de la Plana, Ignasi Garcia; la secretària autonòmica d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, Paula Tuzón, i Roberto Fuentes, gerent de zona d'Ecovidrio.

Ignasi García ha destacat que el reciclatge de vidre manté una tendència a l'alça a Castelló «i el nostre objectiu és que continue creixent amb campanyes de conscienciació com aquesta i facilitant al màxim la separació, com ja estem fent amb la instal·lació de nous contenidors, entre altres accions». Garcia ha recordat que el vidre és un material que es pot reciclar al 100% i, per això, «agraïm a Ecovidrio que done tantes facilitats per a la seua correcta separació, tant a casa com en els negocis». 

La secretària autonòmica Transició Ecològica i Emergència Climàtica, Paula Tuzón, ha valorat l'esforç de la recodida separada en origen que redueix la generació de residus, les emissions i el consum de recursos i matèries primeres. «Consolidar el depòsit en el contenidor verd fomenta la presa d'una relació sostenible amb el planeta i l'atenció a l'emergència climàtica», ha subratllat Tuzón. 

En aquest sentit, Roberto Fuentes ha afirmat que l'hostaleria és un sector clau que té molt a dir en la recuperació verda i, malgrat les dificultats, el seu compromís amb el reciclatge d'envasos de vidre no ha decaigut. «Per això, des d'Ecovidrio els donarem suport amb formació i mitjans, per a posar-li-ho fàcil, com sempre hem fet. Estem orgullosos que aquesta competició per la Bandera Verda arribe també a 40 ajuntaments de costa, aliats imprescindibles per a transitar cap a l'economia circular, només amb la col·laboració compartida farem front als reptes ambientals».

La competició per la Bandera Verda

Banderes Verdes té la singularitat d'involucrar tant als ajuntaments locals com a restaurants, bars, quiosquets i punts de restauració en general. Es tracta d'una campanya que vol sensibilitzar sobre la importància del reciclatge i de la separació i recollida selectiva dels envasos de vidre. El sector hostaler genera el 52% dels envasos de vidre d'un sol ús, per la qual cosa és clau per a generar una transició real cap a un model d'economia circular.

Amb la finalitat de facilitar a tots els negocis hostalers participants la separació d'envasos de vidre, Ecovidrio instal·larà, aproximadament, 180 nous contenidors i preveu entregar al voltant de 680 poals per a facilitar el transport dels residus d'envasos de vidre. Amb un equip humà desplegat per tota la zona, l'entitat recorrerà els establiments hostalers per a informar de la campanya i fomentar la participació. A més, realitzarà un control dels volums d'ompliment per a adaptar les rutes de recollida si és necessari.

El reciclatge de vidre a Castelló

Tal i com mostren les dades de 2021, Castelló manté el creixement del reciclatge de vidre a la ciutat. Des de gener, la capital de La Plana ha recollit 937 tones de vidre. L’increment coincideix amb l’augment de contenidors per a la recollida selectiva així com les campanyes de conscienciació dutes a terme per l’equip d’educació ambiental de Castelló. D’aquesta manera, el municipi compta amb un total de 636 contenidors en l’actualitat.

El reciclatge d'envasos de vidre a la Comunitat Valenciana

En 2020, els ciutadans de la Comunitat Valenciana van reciclar fins a 84.043 tones de residus d'envasos de vidre, la qual cosa suposa 16,6 Kg/habitant. Amb més de 25.993 contenidors, a la regió ja hi ha un iglú per cada 195 habitants.

220721 Moviment Banderes Verdes (3)

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter