Ximo Puig anuncia un pla d'inversions en els ports de la Generalitat de més de 88 milions d'euros fins a 2025

El president de la Generalitat subratlla que, en aquestes dues últimes legislatures, ha augmentat un 520% la inversió de la Generalitat en els ports autonòmics

General 17 de agosto de 2021 Redacció Redacció
200721_FOTO_1_PRE_Acuerdo_UE_Fondo_reconstruccion

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell presentarà abans de finalitze enguany un pla d'inversions en els ports de la Generalitat que ascendeix a més 88 milions d'euros per al període 2022-2025 i que, a través de la cooperació públic-privada, prevaldrà la sostenibilitat i la innovació amb la finalitat de dinamitzar «l'enorme potencial» que tenen aquestes infraestructures.

Així ho ha avançat després de la reunió de treball mantinguda en el Palau de la Generalitat amb el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, una trobada al qual també ha assistit la directora general de Ports, Aeroports i Costes, María Luisa Martínez.

Segons ha explicat el president, «per a la Comunitat Valenciana és fonamental el sistema de ports gestionats per la Generalitat, 35 ports en total, i que són un actiu essencial tant de caràcter comercial, pesquer i industrial com a esportiu», i ha expressat la seua voluntat de «rellançar» aquestes instal·lacions portuàries tenint en compte tots aquests vessants.

En aquest sentit, ha indicat que, en aquestes dues últimes legislatures, s'ha augmentat un 520% la inversió de la Generalitat en els ports autonòmics, i «del que es tracta ara, després de 17 anys sense cap planificació, és de, abans de l'inici del pròxim any, presentar el pla d'inversions 2022-2025», amb una dotació de més de 88 milions d'euros, que comptarà amb la cooperació públic-privat per a, a través de la sostenibilitat i de la innovació, «desplegar» tota la capacitat d'aquests ports tant en l'àmbit econòmic com social.

Amb aquest objectiu, a més, «entre setembre i octubre se celebrarà una jornada amb la participació de tots els actors i operadors dels ports valencians per a revitalitzar aquestes infraestructures», ha apuntat Ximo Puig.

Per part seua, el conseller d'Obres Públiques ha valorat els ports de la Comunitat Valenciana «com a motor econòmic i peça essencial en el desenvolupament sostenible no sols dels municipis que els alberguen, sinó també de la seua zona d'influència, així com l'influx que tenen en les localitats de les quals formen part».

Arcadi España també ha destacat la necessitat de digitalitzar i modernitzar les instal·lacions esportives per a «aconseguir ports segurs, i accessibles, que siguen solidaris i estiguen integrats a la ciutat, alhora que es potencia la seua capacitat econòmica i turística». A més, ha insistit que han de ser sostenibles i resilients davant les possibles adversitats que pot provocar el canvi climàtic.

Te puede interesar
Lo más visto