La Diputació reunix referents de l'emprenedoria amb motiu del Dia de la Dona Emprenedora
El 19 de novembre es busca visibilitzar la presència femenina al sector de l'emprenedoria.
Les oficines Mentora de suport a l'emancipació i autonomia personal de persones joves que han sigut o encara són tutelades per la Generalitat, però que ja es troben pròximes a la majoria d'edat, ha realitzat un total de 455 atencions segons es desprén del balanç corresponent al primer semestre de l'any.
La secretària autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials, Irene Gavidia, ha assenyalat que les oficines Mentora integren, juntament amb les llars d'emancipació, la Xarxa Pública d'Emancipació posada en marxa per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives en compliment de la Llei de Drets i Garanties de la Infància i l'Adolescència.
Irene Gavidia ha explicat que la finalitat d'aquest servei és "coordinar i impulsar el procés de suport i orientació en el període de transició a la vida independent i autònoma de la població jove que, a causa de la seua situació de vulnerabilitat i dependència, requereix d'una atenció especialitzada d'acompanyament i seguiment".
Les persones destinatàries d'aquest servei són persones joves ex tutelades per la Generalitat d'entre 18 i 25 anys, o bé de 16 a 18 i encara tutelades per l'Administració autonòmica o que han finalitzat una mesura judicial. La finalitat d'aquesta iniciativa, tal com ha destacat la secretària autonòmica, "és preparar-los per a una vida independent i completar el seu procés d'inclusió social i laboral".
L'accés al programa és tant per a xics i xiques que resideixen en Llars d'Emancipació com per als que estan fora d'aquesta xarxa, i inclou en tots els casos un procés d'atenció individualitzada i adaptada a les característiques personals de cada persona jove.
La secretària autonòmica ha assenyalat que aquelles persones joves que resideixen en la xarxa de Llars d'Emancipació reben a més allotjament i desenvolupament personal, i se'ls garanteix "una adequada prestació dels serveis de manutenció, vestuari, higiene i seguiment sanitari".
Irene Gavidia ha incidit en què l'objectiu del projecte d'emancipació és donar suport a "el seu procés de transició a la vida adulta fins com a màxim els 25 anys, i sempre que existisca un compromís i actitud d'esforç per a la seua plena inserció social i laboral i autonomia personal".
Per a aconseguir aquests objectius el programa compta amb professionals especialistes que faciliten la connexió transversal amb els recursos que permeten el creixement personal integral de les persones joves per a l'accés a una vida independent, sempre al costat de l'esforç i tenacitat de cadascuna d'elles.
En aquest sentit, la secretària autonòmica ha recordat que aquesta xarxa s'emmarca en el nou model d'atenció a la infància i a l'adolescència posat en marxa per la Conselleria i que ha suposat "un canvi estructural i conceptual" posant en el centre a les persones, en aquest cas als xics i xiques tutelades i extutelades per la Generalitat.
Nombre d'atencions
Les oficines Mentora, que van entrar en funcionament al juny de 2019, han atés durant el primer semestre d'enguany a un total de 455 joves, dels quals 69 resideixen a la província de Castelló, 221 ho fan en la de València i 165 en la d'Alacant.
La secretària autonòmica ha assenyalat que del total de joves atesos, 359 són homes i 96 dones, tenint el 84% d'ells i elles edats compreses entre els 18 i 20 anys d'edat.
Quant a la seua nacionalitat, de les dades es desprén que majoritàriament són persones procedents de països extracomunitaris (72%) i que el 60% són d'origen extracomunitari sense referent familiar.
L'atenció de les oficines Mentora té caràcter ambulatori i es treballa conjuntament amb les llars d'emancipació oferint una atenció legal i administrativa; suport psicològic, atenent tant aspectes emocionals com psicològics; assessorament i acompanyament de cerca d'ocupació i adequació laboral; seguiment socioeducatiu de manera coordinada i conjunta amb els serveis socials municipals i atenció a la diversitat familiar i sexual.
El 19 de novembre es busca visibilitzar la presència femenina al sector de l'emprenedoria.
Casetes de fusta i espectacles d'animació són les novetats aquest any
Hi haurà suficients cultius per a abastir la venda nacional i les exportacions, sense la necessitat d'importacions
L'Ajuntament de Castelló reconeix el comerç local veterà de la ciutat
Les subvencions busquen fomentar l'associacionisme i donar suport a iniciatives de salut, educació i benestar social en tota la província.
L'Ajuntament renova el paviment de diverses vies clau de la ciutat i els seus voltants, amb l'objectiu de facilitar el trànsit i millorar la seguretat viària.
L'exposició estarà oberta fins al 9 de febrer al Menador de Castelló
L'equip de La Barbería Albinegra analitza al rival del CD Castelló en el partit d'aquest pròxim dissabte 15
Un esdeveniment esportiu per a fomentar la inclusió i el treball en equip
Un concert molt especial per al 22 de novembre, dia de Santa Cecília
Diversos centres educatius de Castelló s'han congregat a la Plaça Major para una lectura plurilingüe dels drets de la infança