La planta de Vaersa de Castelló rebrà una inversió de 600.000 euros per a millorar la recollida d’envasos

La ciutat ha incrementat un 30% la recollida d’envasos i plàstics des del 2019

General 20 de septiembre de 2021 Redacció Redacció
20-09-2021 inversió vaersa (2)

La planta de selecció d’envasos lleugers Vaersa de Castelló comptarà amb una inversió de 600.000 euros per a millorar les seues instal·lacions i serveis. La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, dins dels fons de reconstrucció europea, farà “una inversió molt forta per dotar de major servei i millors garanties a la recollida d'envasos”, segons ha explicat el regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia.
 
L’edil ha indicat que “estes inversions ens permeten un major control de l’operació classificació del flux d’envasos lleugers i altres materials que depositem al contenidor groc, tot amb una mirada cap al 2025 on Europa ens marca que hem d’incrementar un 150% els plàstics que reciclem i estem reutilitzant”.
 
Precisament, Castelló ha instal·lat 200 contenidors més al carrer per arribar a eixe objectiu de recuperar un 150% més d’envasos al 2025.


 
“Al final del que es tracta és que en compte de seguir immersos en eixa economia d’un sòl ús, puguem donar-li altra vida als materials”, tal com ha expressat Garcia.
 
El regidor Ignasi Garcia supervisà recentment la planta junt amb la consellera d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà i el director general de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer. Una visita a la planta de tractament en la que ambdós representants de la Generalitat han destacat que “Castelló està completament implicada en el reciclatge i la sostenibilitat donant-li un gir radical a la gestió de residus”.
 
Castelló incrementa un 30% la recollida d’envasos
 
Dins d’aquesta aposta local per potenciar el reciclatge, la recollida d’envasos ha viscut una millora a la ciutat de Castelló. De fet, des del 2019 ha incrementat un 30% la recollida d’envasos lleugers, de plàstics i altres materials que es dipositen en el contenidor groc.

Segons els registres de la planta de selecció d’envasos lleugers de Vaersa a la ciutat de Castelló, en el període gener - agost de 2019, 935.240 van ser els quilograms que aplegaren a les instal·lacions de l’empresa pública valenciana de gestió mediambiental a la capital de La Plana. Una xifra que en 2020 va aplegar als 1.142.280 quilos i, en 2021, als 1.244.880 quilos.

Te puede interesar
Lo más visto