Castelló celebra dues rutes al Tossal Gros per a impulsar la seua declaració com a Paratge Municipal

La Regidoria de Transició Ecològica organitza una tercera eixida el 14 de novembre

General 08 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
07-11-2021 tossal gros

Una vintena de persones ha participat aquest cap de setmana en dues rutes de senderisme al Tossal Gros, una iniciativa que que forma part d'una campanya de sensibilització de la Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló en col·laboració amb l'associació Cau de l’Art per a promoure la declaració del lloc com a Paratge Municipal.

La campanya s'ha dut a terme el dissabte i diumenge i conclourà el 14 de novembre amb una altra eixida pel mateix espai. L'objectiu és impulsar un procés participatiu que acabe amb la declaració del Tossal Gros com a paratge municipal. El departament que dirigeix Fernando Navarro promou aquesta actuació per a reforçar la conservació de l'entorn natural i revaloritzar aquest espai com a corredor verd.

Cau de l’Art va dur a terme en les setmanes anteriors unes jornades de premarcatge on se van recuperar camins impracticables pel pas del temps. La memòria dels antics camins de ferradura que travessen les partides de Castelló cap a Borriol s'han redescobert per a revaloritzar aquest enclavament natural. El Tossal Gros (353m) està situat en la partida Bovalar en el nord del terme de Castelló.

Dia Europeu dels Parcs Naturals

D'altra banda, la Regidoria de Transició Ecològica ha organitzat també aquest cap de setmana una ruta pel Desert de les Palmes per a commemorar el Dia Europeu dels Parcs Naturals. La cita, desenvolupada per Itinerantur, forma part de la campanya d'educació ambiental de Celebrem amb la Natura. Va tindre lloc el dissabte i va comptar amb la participació de 23 persones.

Te puede interesar
Lo más visto