El Patronat Provincial de Turisme aprova ajudes per valor de 117.000 euros per a les empreses de l'oci nocturn

José Martí i Virginia Martí celebren una reunió avui amb ON CASTELLÓN per a buscar una fórmula que permeta que les empreses que no han pogut complir els requisits que marca la llei accedisquen al mig milió d'euros consignat per a aquestes subvencions

General 22 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
patronato 1

La Comissió Permanent del Patronat Provincial de Turisme ha aprovat en la jornada de hui la concessió d'ajudes a empreses del sector de l'oci nocturn per valor de 117.000 euros. No obstant això, el president de la Diputació, José Martí, i la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, han mostrat la seua disposició a convocar una taula de treball entre els serveis tècnics i els representants del sector per a veure si és possible trobar una fórmula legal que permeta que el mig milió d'euros inicialment consignat arribe a aquestes empreses. De fet, res més finalitzar la reunió, s'ha contactat amb la ON CASTELLÓN, amb el que s'ha acordat celebrar una reunió avui. Sobre aquest tema, el president ha assenyalat que «aqueixos recursos són ací per al sector, i el que nosaltres volem és que arriben al sector», encara que ha advertit que «existeix una legalitat que no ens podem saltar».

En el transcurs de la Comissió Permanent, la diputada provincial de Turisme ha destacat que l'equip de govern ha estat en contacte amb el sector des del primer moment de la crisi, «de fet, les bases per les quals es van convocar aquestes ajudes van ser pactades pels representants d'aquestes empreses amb la gerent del Patronat, Virginia Ochoa». «Unes ajudes específiques que», ha recordat, «convoquem des del Patronat perquè encara que s'havien tret les generals de #ReactivemEmpreses, enteníem que l'oci nocturn necessitava una línia exclusiva».

Ha sigut la gerent del Patronat, Virginia Ochoa, l'encarregada d'explicar els passos seguits, incidint en la circumstància que la Diputació ha fet coincidir les fases de sol·licitud i de presentació de les justificacions per a evitar que hagen de retornar les quantitats avançades les empreses que no hagen pogut justificar, com ha succeït amb les subvencions atorgades per altres administracions.

La gerent ha explicat que en aquesta convocatòria no ha sigut possible adjudicar més ajudes perquè la llei de subvencions per a despeses corrents impedeix que la suma de les ajudes de les diferents administracions supere la despesa fixa anual. D'altra banda, ha explicat que la situació a Espanya és diferent a la d'altres països de la Unió Europea en els quals únicament concedeix ajudes el govern central, mentre que en aquest Estat descentralitzat s'han activat ajudes des dels diferents nivells de l'administració.

D'altra banda, ha donat compte en alguns casos no ha sigut possible atorgar les ajudes perquè les empreses beneficiàries consten com a deutors de la Seguretat Social o l'Agència Tributària.

Tant el president com la diputada de Turisme han agraït el treball realitzat pels treballadors del Patronat Provincial, «que no han fet vacances a l'estiu per a acurtar terminis i fer possible que les ajudes arriben com més prompte millor als seus destinataris».

Te puede interesar
Lo más visto