La Fundació de l’Hospital Provincial incorpora a Anna Lluch i Federico Pallardó a l’equip que constituirà el futur institut d’investigació sanitària de Castelló

El president del Patronat i de la Diputació, José Martí, destaca els avanços en el procés constitutiu del centre i celebra l’entrada al projecte de «persones amb trajectòria solvent i reconeguda»

General 05 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
_DSC8044

La reconeguda oncòloga i doctora honoris causa per l’UJI Anna Lluch formarà part de l’equip encarregat de posar en marxa el futur Institut d’Investigació Sanitària de Castelló. El Patronat de la Fundació de l’Hospital Provincial ha aprovat hui la seua incorporació per unanimitat, així com la del catedràtic de Medicina Federico Pallardó. Ambdós aportaran el seu coneixement i experiència en el món de la investigació per enriquir el projecte de constitució de l’IIS. El president de la Diputació, José Martí, com a màxim representant del Patronat, ha mostrat la seua satisfacció per poder comptar amb «persones amb una trajectòria solvent i reconeguda dins d’aquest projecte que farà de Castelló una referència a nivell estatal en investigació i formació en salut pública».

 Martí s’ha mostrat «orgullós» de vore «com el que un dia va nàixer com una idea va començant a prenent forma» i ha agraït a totes les institucions allí presents, tant públiques com privades, «la vostra sempre bona disposició a construir sinèrgies per a impulsar projectes que milloren el benestar de la nostra ciutadania».

 Pel que fa al perfil de les incorporacions, Anna Lluch és una de les oncòlogues més destacades de l’Estat, sent el càncer de mama la seua especialització. És investigadora i membre de destacats grups d’estudi com La Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica i del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques. Federico Pallardó, per la seua part, és catedràtic per la Universitat de València, amb una trajectòria sense fi en institucions tan espanyoles com internacionals.

 La creació del grup d’experts que guiaran el procés constitutiu del nou Institut d’Investigació es farà de forma paral·lela a la creació dels primers laboratoris de proves a la Universitat Jaume I, que naixeran de l’acord exprés entre la institució universitària i la Fundació. Precisament dijous, el plenari de la Fundació ha donat llum verd a la licitació per un import de 200 mil euros per a l’equipament d’aquests laboratoris. Per a Martí es tracta «d’una bona notícia per a la província perquè suposarà el punt de partida del nou IIS de Castelló». Ací a la nostra província, ha dit, «naixeran tractaments a malalties que fins ara no en tenen o perfeccionaran els actualment existents». El president també ha destacat que constituirà un important revulsiu per a l’ocupació, la innovació i el coneixement en l’àmbit sanitari».

 Des de l’equip directiu també s’ha donat informe de la memòria d’activitats de 2021 i s’ha aprovat el document de treball per al pròxim 2022. Punt destacable és la captació de fons europeus per a desenvolupar el pla d’innovació biomèdica, «indispensable per a tindre un futur més saludable i pròsper», ha destacat el president. «L’últim any ens ha deixat clar la força de la investigació biomèdica, gràcies a la qual estem plantant-li cara a la pandèmia a través d’unes vacunes quan han demostrat ser efectives i segures en temps rècord. Per aquest motiu hem de continuar cooperant amb la ciència i la medicina: on hi ha ciència hi ha progrés».

 En la reunió, celebrada aquest mateix dijous a l’Hospital Provincial, han estat presents el president de la Diputació, José Martí; la diputada delegada de l’Hospital Provincial, Xaro Miralles; el director general de la Fundació, Carlos Ferrer; l’administradora general, María José Madrid; i representants dels municipis i empreses mecenes de l'entitat.

Te puede interesar
Lo más visto