Mollà expressa el seu rebuig frontal a l'acord de pesca de la UE que suposa noves retallades en les jornades de treball per a la flota mediterrània

La consellera lamenta "la falta de sensibilitat i el desconeixement que mostra la Comissió Europea cap a la realitat d'un sector compromés en la salvaguarda pesquera del Mediterrani"

General16 de diciembre de 2021RedaccióRedacció
20.10.21_Foro_Solar_00

La conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica mostra el seu més absolut rebuig a l'acord que regula els drets de pesca per a 2022 aconseguit la passada matinada per la Comissió Europea i els vint-i-set Estats membres, un acord que implica una reducció del 6% dels dies de pesca per a la flota mediterrània.

La consellera Mireia Mollà acusa l'Executiu comunitari de mostrar "una falta de sensibilitat tan alarmant com intolerable cap a la realitat del sector pesquer que pesca en les costes mediterrànies i el comportament i el compromís de les quals per a salvaguardar els recursos marins és exemplar".

A més, la màxima responsable de la conselleria recorda que a aquesta nova retallada aprovada per Brussel·les per a l'any pròxim se sumen els que ja es van decretar per als exercicis corresponents a 2020 i 2021 "i que en el seu conjunt suposen una reducció dels dies treballats del 17,5%".

"Per tant -agrega Mireia Mollà- no és de rebut pretendre que la flota mediterrània continue reduint la seua activitat, màximament quan no existeixen raons objectives que avalen tals disposicions". En aquest sentit la consellera subratlla que "és necessari garantir la sostenibilitat econòmica del sector, perquè si la Comissió no ofereix les condicions adequades tampoc hi haurà sostenibilitat de cap altra classe".

També el secretari autonòmic d'Agricultura, Roger Llanes, s'ha mostrat molt crític "davant aquest nou i immerescut càstig de Brussel·les als pescadors del Mediterrani, uns professionals que han sigut pioners en l'aplicació de mesures per a salvaguardar els recursos pesquers i la flota dels quals, no ho oblidem, és la que més temps ha estat aplicant les parades biològiques i la que ha abastat una major superfície marina protegida".

Llanes ha indicat que "el ministeri d'Agricultura ha estat treballant per a impedir que prosperaren a Brussel·les aquestes mesures que afecten el Mediterrani i, de fet, ja ha expressat la seua oposició a aquestes, però lamentablement la resta de països amb interessos pesquers en aquestes mateixa zona no s'han sumat a la posició espanyola".

El sector pesquer valencià està compost per 549 embarcacions, proporciona ocupació directa a més de 3.000 pescadors i el seu valor anual de facturació ronda els 90 milions d'euros.

Te puede interesar
Lo más visto