Cinc persones detingudes per blanqueig de capitals procedents del narcotràfic

El valor dels béns confiscats ascendeixen a uns 800.000 euros, incloent sis immobles immobilitzats i cinc vehicles i dues embarcacions confiscades

Successos 16 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
2021-12-16_OP_LAMBO_05

La Guàrdia Civil, en la denominada operació Lambo, ha detingut a 5 persones, immobilitzant 6 immobles i confiscant diversos béns. L'operació ha estat encaminada al blanqueig de capitals procedents del narcotràfic del conegut clan del Titi.

L'any passat es va dur a terme l'operació Clúster, també dirigida contra el clan del Titi. En aquell moment, la Guàrdia Civil va detindre a 20 persones i va atribuir a l'organització propietats valorades en 6 milions d'euros.

La Guàrdia Civil ha continuat treballant contra aquesta organització en l'Operació Lambo, amb la intenció de perseguir els béns de l'organització obtinguts mitjançant el finançament obtingut amb els beneficis del narcotràfic d'haixix.

Arran d'aquestes dues operacions, la Guàrdia Civil ha aconseguit conéixer als membres de l'organització que continuaven adquirint béns per al seu ús que suposadament adquirien altres persones. Els investigadors del Grup de Blanqueig de Capitals de OCON-SUD estimen que els diners blanquejats rondarien els 800.000 euros.

S'han realitzat 6 entrades i registres en La Línia i Manilva. En l'explotació de l'operació s'han detingut a 6 persones i s'han confiscat 6 immobles, 3 embarcacions i 5 vehicles.

L'operació Lambo és una de les 160 operacions que ha desenvolupat en 2021 la Guàrdia Civil relacionada amb el blanqueig de capitals procedent del narcotràfic, incloses en el Pla Carteia. En el que va d'any l'impacte econòmic acumulat dins del referit Pla ascendeix a més de 260 milions euros. La Guàrdia Civil ha confiscat, només en efectiu, fins a començaments de desembre més de 50 milions d'euros i uns 200 milions entre els béns mobles i immobles confiscats a les organitzacions de narcotraficants.

Te puede interesar
Lo más visto