La Generalitat desenvoluparà sòl industrial a l'entorn de Port Castelló per a atraure inversions

El desenvolupament industrial d'aquest pol logístic es realitzarà a través de l'empresa pública Espais Econòmics Empresarials, seguint el model de Parc Sagunt

Economía16 de diciembre de 2021RedaccióRedacció
Ximo-Puig-1
Ximo-Puig-1

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat promourà el desenvolupament de sòl industrial a l'entorn de Port Castelló amb la finalitat d'atraure inversions i aprofitar el potencial logístic d'aquest espai estratègic per al dinamisme econòmic i la creació d'ocupació.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha pronunciat en aquests termes durant la seua intervenció en l'obertura de la XII Jornada Empresarial Port Castelló-Mediterrani, organitzada amb el títol 'Eines per a una transició blava: infraestructures i connectivitat', i a la qual també ha assistit el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

El responsable del Consell ha avançat que el desenvolupament industrial de Port Castelló es realitzarà seguint el model de gestió de Parc Sagunt i a través de Espais Econòmics Empresarials, la mateixa societat pública que l'ha impulsat. "En *Port Castelló hi ha una gran oportunitat per a la creació de sòl industrial", ha assenyalat el president, que ha subratllat la importància de la col·laboració públic-privada per a aconseguir aquest objectiu.

Puig ha situat a més, com una prioritat per a 2022, les iniciatives destinades a accelerar la industrialització, i ha manifestat en aquest sentit que "és el moment de reivindicar" davant les institucions europees l'adopció d'una Política Industrial Comuna (PIC). "Europa no ha tingut consciència de la importància de la industrialització" i ara, amb els reptes als quals s'enfronta la societat amb la pandèmia, ha de "retrobar el paper de la indústria", que constitueix el "nervi" per a la recuperació econòmica i social, ha dit.

"Compra comuna" d'energia

"És exigible que, des d'Europa, s'atenga la realitat dels nostres sectors", ha continuat el president, que ha demanat aplicar aqueixa PIC per a fer front a la crisi derivada de l'augment de costos energètics, i ha plantejat que la UE promoga la "compra comuna" d'energia per a combatre l'actual "atomització", que perjudica sectors tractors de l'economia i l'ocupació com el ceràmic.

D'altra banda, Puig també s'ha compromés a continuar acompanyant al sector ceràmic en les seues reivindicacions davant la UE per a aconseguir "el just", i referent a això ha mostrat el seu suport a l'obtenció de fons per al desenvolupament d'iniciatives relacionades amb l'hidrogen verd, i ha demanat a més un mercat de CO2 "no especulatiu", que "atenga les necessitats de la transició ecològica", i no "a interessos espuris". "Si la ceràmica té futur, nosaltres tindrem futur", ha indicat.

El president ha destacat, així mateix, el potencial econòmic de la indústria castellonenca i l'important paper que exerceix Port Castelló, que ha estat "sempre alineat" amb els sectors productius, així com la seua connexió amb l'Aeroport de Castelló, del qual també ha destacat la seua capacitat per a desenvolupar-se com a pol logístic.

Puig ha ressaltat a més el dinamisme econòmic de la Comunitat Valenciana, l'autonomia en la qual "més s'ha creat ocupació des de 2015", i el protagonisme de Castelló com la província de "referència" en aquest àmbit, així com la "resiliència" mostrada davant l'actual crisi, gràcies a la fortalesa de la seua indústria.

Te puede interesar
Lo más visto