El Consell destina més de 386.000 euros a 35 projectes d'investigació valencians del programa europeu 'Horitzó 2020'

El director general de Fons Europeus destaca que amb aquestes ajudes complementària "es busca estimular la participació en projectes de la Unió Europea"

Economía 18 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
ple consell

La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic ha concedit subvencions per valor de més de 386.000 euros a un total de 35 empreses, centres d'investigació i entitats que participen en projectes dins del major programa europeu del període 2014-2020 per a la investigació i la innovació, el conegut com a 'Horitzó 2020'.

Tal com publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), les ajudes complementàries s'han destinat a 22 entitats de la província de València, 9 de la província de Castelló i 4 de la d'Alacant que estan desenvolupant actualment algun projecte innovador cofinançat amb línies europees i que la Generalitat amplia "per a fer costat als projectes valencians que s'emmarquen en aquest programa europeu de foment de la investigació, el desenvolupament i la innovació.".

De fet, el director general de Fons Europeus, Andreu Iranzo, ha destacat que amb aquestes subvencions, "la Generalitat demostra el seu compromís a recolzar la participació en els diversos projectes de la Unió Europea i, en concret, d'aquelles entitats que han apostat per comprometre's en la realització d'un projecte dins del Programa 'Horitzó 2020'.

Distribució de les ajudes

Aquestes ajudes serviran per a finançar les despeses de personal dels projectes, incloent salaris, impostos i pagaments a la seguretat social. També es podran finançar les despeses en viatges, allotjaments i dietes i les despeses derivades de serveis tècnics i professionals, com ara despeses financeres, d'assessoria jurídica, notarials i registrals, pericials i d'administració, entre altres.

Les quantitats concedida a les empreses sol·licitants s'ha determinat segons el grau de cofinançament europeu dels projectes, de manera que, a menor grau de finançament, major ha sigut la proporció d'ajuda concedida per la Generalitat.

Aquestes subvencions es consideren compatibles amb altres subvencions o ajudes procedents d'altres administracions públiques o d'altres ens públics o privats, nacionals o internacionals, que perseguisquen la mateixa finalitat sempre que el conjunt total no supere el cost de l'activitat que ha de desenvolupar l'entitat beneficiària.

"Des de la Direcció General de Fons Europeus ens hem implicat al màxim en aquesta iniciativa i fins i tot organitzem una jornada informativa per a presentar i explicar la convocatòria a aquelles entitats que estigueren interessades a sol·licitar les subvencions. Una experiència que considerem positiva, ja que han sol·licitat participar en la convocatòria un total de 42 entitats", ha indicat Andreu Iranzo.

A més, les entitats participants pertanyen a una gran varietat de subsectors, entre els quals figuren, la bioquímica, enginyeria agricultura, biotecnologia, ceràmica, electricitat, o consultories especialitzades en I+D+i, així com àrees d'activitat molt innovadores, com ara la fabricació d'instrument de precisió per a la investigació, empreses de ludificació geolocalitzada o de fabricació de sistemes de comprensió visual per a invidents, entre altres.

Horitzó 2020

'Horitzó 2020' és el Programa Marc Europeu per a la Investigació i Innovació per al període 2014-2020, i constitueix una eina clau en l'execució de la iniciativa 'Unió per la Innovació'.

L'objectiu general del programa és el de construir en la Unió una economia sòlida i competitiva basada en un model de desenvolupament sostenible, en el coneixement i en la innovació, objectius que recolzen l'estratègia Europa 2020 i altres polítiques de la Unió, així com la realització i el funcionament de l'Espai Europeu d'Investigació.

Horitzó 2020 s'ha estructurat en tres pilars, Pilar 1 Ciència Excel·lent, Pilar 2 Lideratge Industrial i Pilar 3 Reptes socials. En el període 2014-2020 l'aplicació del Programa Horitzó 2020 en la Comunitat Valenciana ha suposat una contribució europea de més de 460 milions d'euros i ha comptat amb una participació d'un elevat nombre d'entitats tant públiques com privades.

Te puede interesar
Lo más visto