La Guàrdia Civil investiga estacions d'ITV per passar inspeccions tècniques a vehicles amb irregularitats tècniques

S'ha procedit a la detenció de dotze persones i a la inspecció de 51 vehicles, que suposadament no complien amb les condicions tècniques necessàries perquè l'informe emés pels inspectors fora favorable

Successos 20 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
2021-12-18_Op_pantiv_05

La Guàrdia Civil, en el marc de l'operació “PANTIV II”,ha desmantellat una trama criminal dins d'una ITV, dedicada a documentar legalment a Espanya a vehicles amb deficiències tècniques per un preu a convindre, que en condicions normals no superarien en altres ITV, procedint a la detenció de 12 persones i a la inspecció de 51 vehicles que suposadament no complien amb les condicions tècniques necessàries perquè l'informe emés pels inspectors fora favorable.

La investigació es va iniciar quan del Grup d'Investigació i Anàlisi (GIAT Central), de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil, va rebre la informació que en una ITV passaven la inspecció a vehicles que per les seues característiques externes i les seues reformes d'importància, no hagueren passat aquesta inspecció en condicions normals.

Per tal motiu, va començar un procés d'anàlisi i investigació de diverses ITV, de la Comunitat Autònoma de Madrid, sol·licitant la col·laboració a la Subdirecció General d'Indústria i Inspecció, informant que també havien posat el seu focus en les mateixes ITV.

Continuant amb les investigacions, els agents van posar de manifest que la trama passava la inspecció a vehicles que per la seua antiguitat i les seues deficiències tècniques, no superarien la inspecció. 

Els titulars d'aquests vehicles, contactaven amb diverses empreses que per un preu a convindre, conduïen a aquestes ITV els vehicles i de connivència amb els tècnics d'aquestes ITV, alçaven la mà en les inspeccions perquè les passaren sense problemes, arribant fins i tot a canviar les matrícules en vehicles similars que es trobaven en millor estat, solament per a passar la ITV.

En l'operació, s'ha procedit a la detenció dels integrants del grup criminal, pels suposats delictes de falsedat documental, corrupció entre particulars i pertinença a grup criminal. Gràcies a la col·laboració amb la Subdirecció General d'Indústria i Inspecció als vehicles que es troben relacionats en l'operació policial, els retiraran la inspecció que han passat, per a convocar-los a una nova inspecció extraordinària. 

Les investigacions continuen obertes pel que no es descarten detencions posteriors. 

2021-12-18_Op_pantiv_06

Te puede interesar
Lo más visto