
Sanitat notifica 3.629 nous casos de coronavirus i 7.768 altes en la Comunitat Valenciana
Per províncies: 256 s'han registrat a Castelló, 894 a Alacant i 2.479 a València
Són tractaments crònics planificats per a períodes de 180 o més dies la finalització dels quals s'anava a produir abans del 28 de febrer de 2022
General 05 de enero de 2022La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública prolonga durant un període de dos mesos la vigència dels tractaments crònics la caducitat dels quals s'anava a produir en els mesos de gener i febrer.
D'aquesta manera, tots aquells pacients amb tractaments crònics planificats per a períodes de 180 o més dies, la finalització dels quals s'anava a produir abans del 28 de febrer de 2022, comptaran amb dos mesos addicionals més de vigència i, per tant, podran retirar els seus medicaments en les oficines de farmàcia sense necessitat d'haver d'anar a renovar-los al seu centre assistencial.
Actualment, en la Comunitat Valenciana hi ha 571.667 pacients amb aquesta mena de tractaments crònics, que durant gener i febrer anava a finalitzar la vigència dels seus tractaments. Amb aquesta mesura, comptaran amb dos mesos més de vigència, que es comptaran des de la data en la qual anaven a caducar.
Així, per exemple, els tractaments que durant el mes de gener havien de ser renovats, no necessitaran renovar-se fins a març, i els de febrer fins al mes d'abril. En total, són 1.086.874 tractaments crònics planificats per a períodes de 180 o més dies la vigència dels quals finalitzava en els dos pròxims mesos. Cal tindre en compte que un mateix pacient pot portar prescrit diversos tractaments crònics.
Aquesta mesura va ser posada en marxa per la Conselleria de Sanitat durant l'inici de la pandèmia per coronavirus. Es tracta d'una iniciativa que té com a objectiu protegir la salut del pacient, ja que evita el seu desplaçament a un centre sanitari, sobretot en moments en els quals la incidència està en augment per l'increment del nombre de contagis, com és el cas actual en plena sisena ona pandèmica. A més, afavoreix la continuïtat dels tractaments crònics establits, evitant que la salut dels pacients es veja compromesa per la finalització de les receptes de medicaments ja instaurats.
D'altra banda, la mesura té com a finalitat facilitar la labor de revisió i realització de tràmits administratius per part del personal facultatiu dels centres d'Atenció Primària. Tot això, sense menyscapte del necessari control i responsabilitat dels i les metges per a iniciar, continuar o suspendre tractaments farmacològics i generar les seues respectives receptes.
Així mateix, la prolongació de la vigència no serà aplicable als tractaments temporals o limitats de duració inferior a 180 dies ni a tractaments aguts, fórmules magistrals, medicaments estupefaents, o tractaments d'administració única trimestral o semestral. Tampoc afecta a tractaments que requereixen visat d'inspecció per a la seua dispensació finançada, ni a aquells medicaments la duració màxima permesa dels quals estiga establida en la seua fitxa tècnica.
Finalment, per a fer efectiva aquesta mesura, la Conselleria de Sanitat ha publicat una Resolució, que tindrà efectes des del dia de la seua publicació i mantindrà la seua eficàcia durant un període de tres mesos.
Per províncies: 256 s'han registrat a Castelló, 894 a Alacant i 2.479 a València
Cristina Fernández: "Hui és un dels dies més negres en la història de la sanitat castellonenca"
La Comunitat Valenciana participa amb un estand de 100 metres quadrats en el qual es donarà cabuda a les marques turístiques
Hi ha 5.338 persones menys en llista d'espera respecte a gener de l'any passat
Carmen Amoraga ha explicat que es finançaran els projectes locals i es crearan programes específics que poden itinerar pels pobles
L'alcaldessa, Araceli de Moya, i el president de ALCER Castalia, JuanDoménech, visiten el centre de diàlisi de la localitat
L'Ajuntament coordina un esdeveniment per a posar en valor la relació entre les institucions i les empreses
Cristina Fernández: "Hui és un dels dies més negres en la història de la sanitat castellonenca"
Han vist el pati renaixentista del Palau-Castell i l'església de la Mare de Déu dels Àngels
La Síndrome de Dravet és una epilèpsia rara infantil d'origen genètic i que ocasiona greus retards, cada 24 de maig es commemora el Dia Nacional de l'Epilèpsia
Naix amb l'adhesió de la Generalitat, universitats públiques, diputacions i FVMP, i està obert a més institucions i entitats, també s'han creat perfils de 'Llegim, llegim, llegim' en Facebook, Twitter i Instagram per a promocionar i donar a conéixer les activitats de foment lector.