Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La Guàrdia Civil deté a València a un dels majors estafadors amb falses inversions en criptomonedes a nivell europeu

S'han intervingut 7 vehicles d'alta gamma, dispositius electrònics i diversa documentació

Successos 04 de enero de 2022 Redacció Redacció
2022-01-02_op.bitdrop_04

La Guàrdia Civil, en el marc de l'operació “BITDROP”, ha detingut a València a un dels majors estafadors amb falses inversions en criptomonedes a nivell europeu. Es tracta d'un home de 45 anys, de nacionalitat portuguesa, al qual se li imputa 7 delictes d'estafa i blanqueig de capitals. 

L'operació es va iniciar el mes d'agost passat, després de tindre coneixement els agents dels fets a través de la col·laboració amb seguretat privada.

El detingut havia creat una suposada plataforma d'inversions en criptomonedes en una pàgina web, la qual es donava a conéixer a través de diversos fòrums, programes de ràdio, esdeveniments esportius i fins i tot moviments benèfics, per a així aconseguir captar l'atenció i la inversió de nombroses persones a Espanya i Portugal.

La plataforma oferia una rendibilitat mínima del 2,5% setmanal als inversors en funció de la quantitat que aportaven, arribant a adquirir rols i així poder atraure a altres inversors. 

El mètode “esquema ponzi”

Aquest mètode és conegut com a “esquema ponzi”. Es tracta d'una mena d'estafa que tracta d'induir a engany als perjudicats, els qui es creuen que els guanys obtinguts provenen d'una activitat legal, si bé els fons tenen origen en altres inversors enganyats. 

D'aquesta manera, la inversió en criptomonedes era tot un èxit, per la qual cosa les víctimes invertien majors quantitats de diners i atreien a més inversors. Les inversions realitzades per les víctimes eren utilitzades pel detingut per a portar un elevat nivell de vida comprant vehicles d'alta gamma, viatges o fins i tot menjades.

Fruit de les investigacions dels agents, es va aconseguir identificar a diversos perjudicats a Espanya. A més, es va descobrir que el detingut havia aconseguit delinquir a Luxemburg, Suïssa i Portugal.

Finalment, el passat 2 de desembre, es van dur a terme 3 entrades i registres: en el domicili del detingut, en la seu social de l'empresa i un taller on s'ocultava part dels béns. 

A més, s'ha procedit al bloqueig de diversos comptes bancaris i de les pàgines web d'accés a la plataforma i de les pàgines on es publicitava. També, es va procedir al decomís de diversa documentació així com dispositius electrònics: ordinadors, tauletes, telèfons mòbils i USB’s moneders de criptomonedes. Igualment, s'han bloquejat 13 vehicles i intervinguts altres 7, tots ells d'alta gamma.

El total del patrimoni bloquejat, entre vehicles i comptes bancaris, ascendeix a més de dos milions i mig d'euros.
Les diligències instruïdes han sigut entregades en el Jutjat d'Instrucció núm. 3 de València.

L'operació ha sigut desenvolupada per agents de l'Equip d'Investigacions Tecnològiques (EDITE) i l'Equip de Delictes Econòmics de la UOPJ de la Comandància de la Guàrdia Civil de València, que han comptat amb la col·laboració d'EUROPOL.

2022-01-02_op.bitdrop_03

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter